Νέες πληγές μετράει η Μάνδρα - Ξύπνησε και πάλι ο εφιάλτης για τους κατοίκους (pics)

Πάνω από 30 κλήσεις έχει δεχτεί η πυροσβεστική την τελευταία ώρα, με 80 πυροσβέστες και 40 οχήματα της πυροσβεστικής να επιχειρούν στην περιοχή της Μάνδρας, που δοκιμάζεται ακόμη μία φορά.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, έχει συνολικά δεχτεί πάνω από 13 κλήσεις για παροχή βοήθειας, καθώς και 30 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Οι δρόμοι πλημμύρισαν ξανά δημιουργώντας προβλήματα στην μετακίνηση, καθώς από τα έργα που δεν έχουν τελειώσει ακόμη, υπάρχει πολύ χώμα και αρκετοί τσιμεντόλιθοι στους δρόμους της Μάνδρας.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1011955804025556993}

Εγκλωβίστηκαν
σε οχήματα

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια.

Όπως δηλώνουν οι κάτοικοι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί και έτσι δεν κατάφεραν να κρατήσουν την κακοκαιρία μακριά.

Δήμαρχος Μάνδρας: Τα έργα έχουν κολλήσει στη γραφειοκρατία, ενώ κινδυνεύουν ζωές

Εφτάμιση μήνες μετά την τραγωδία στην Μάνδρα, η Δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη απευθύνει έκκληση με αφορμή τις νέες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

"Ζήσαμε το ίδιο έργο, μετά από σχετική νεροποντή κατέβασαν τέτοια νερά απο το βουνό με τεράστιες ποσότητες λάσπης, πάλι κατέκλυσαν την πόλη, πέρασαν πέρασαν σε δρόμους υπόγεια και ισόγεια" τόνισε η Δήμαρχος Μάνδρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Θέμα". "Τουλάχιστον θα μπορούσαμε να ελπίζουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε χωρίς ελπίδα, μαζέψαμε τόνους λάσπης, οι πολίτες βρήκαν τη δύναμη και προχώρησαν και έρχεται ξανά το ίδιο τσουνάμι και κατέστρεψε τα πάντα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Κινδυνεύσαν ζωές και καταστράφηκαν περιουσίες, φωνάζουμε 7,5 μήνες ότι πρέπει να επιταχυνθούν τα έργα αλλά δεν έχει γίνει κάτι" κατήγγειλε η κυρία Ιωάννα Κριεκούκη.

Η Δήμαρχος καταγγέλλει ότι τα έργα έχουν κολλήσει στη γραφειοκρατία, συγκεκριμένα στο ελεγκτικό συνέδριο. Πρόκειται για δύο μεγάλα αντιλημμυρικά που έχουν ξεκινήσει αλλά αργεί η υλοποιησή τους.

"Τα έργα είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο, τι να το κάνω εγώ; Χρειαζόταν παρέμβαση από την κυβέρνηση για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες."υπογράμμισε η κυρία Κριεκούκη.

Ο κ. Κριεκούκη μετέφερε, ακόμη, τον καθημερινό γολγοθά που ζουν οι κάτοικοι της Μάνδρας.

"Έχουμε διαλυθεί όλους αυτούς τους μήνες για να μαζέψουμε το εσωτερικό της πόλης και να επαναφέρουμε τη ζωή στην πόλη και όλα αυτά είναι πλέον χαμένα. Ελπίζω αυτή τη φορά να ξεκινήσουν τα έργα» κατέληξε η δήμαρχος Μάνδρας."

Keywords
Τυχαία Θέματα