5 ιστορικές συμπτώσεις που παραμένουν ανεξήγητες

Πέντε ιστορικές συμπτώσεις που παραμένουν ανεξήγητες

Από παράξενα παράλληλα γεγονότα έως μια σειρά περίεργων συμβάντων, φαίνεται λες και η ίδια η ζωή μερικές φορές έχει ένα παράξενο, δικό της μοτίβο. Και αν όχι η ζωή, σίγουρα η Ιστορία του ανθρώπου.

«Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις». Η φράση-κλειδί έχει ειπωθεί δεκάδες φορές από αστυνομικούς, ντετέκτιβ και άλλους ερευνητές της μυθοπλασίας, όταν μια σύμπτωση παρουσιάζεται στη διάρκεια της έρευνάς τους. Αλλά παρότι η συγκεκριμένη ατάκα είναι ταιριαστή σε ένα συναρπαστικό σενάριο, χάνει την ισχύ

της μπροστά σε μια σειρά ιστορικών γεγονότων.

Σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης Ιστορίας συμφωνα με το protagon.gr υπήρξαν μερικές παράξενες συμπτώσεις που αφήνουν τους ιστορικούς ερευνητές μπερδεμένους. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η Ιστορία έχει την κακή συνήθεια να επαναλαμβάνεται. Αν η επανάληψη της Ιστορίας έχει κάποια διδακτική αξία, οι συμπτώσεις της τι καταδεικνύουν; Διαβάζοντας πέντε από τις διασημότερες ιστορικές συμπτώσεις, με τη βοήθεια του ιστοτόπου Medium, ίσως βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα που διαφεύγει των ιστορικών επιστημόνων.

Ισως, επίσης, εκτιμήσουμε την ευφυΐα του αυστριακού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε, που σε μία ακόμη σπουδή του πάνω στο φαινόμενο της βίας, γύρισε το 1994 την αριστουργηματική ταινία «71 Συμπτώσεις».

Δείτε εδώ τις πέντε ιστορικές συμπτώσεις

#ΙΣΤΟΡΙΑ #ΠΡΟΣΩΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα