150 επιπλέον αστυνομικοί σε πεζές περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας

Άμεσα ενισχύονται με 150 επιπλέον αστυνομικούς οι ένστολες πεζές περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας. Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα είχε, στις 13 Μαρτίου 2018, αντιπροσωπεία του ΕΕΑ.

Στη συνάντηση, εκτός του κ. Τόσκα παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.

Η αντιπροσωπεία

του ΕΕΑ αποτελούνταν από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Κογιουμτσή, τον Γ’ Αντιπρόεδρο κ. Ηλία Μάνδρο και τον νομικό σύμβουλο του ΕΕΑ κ. Μηνά Βαρντανιάν.

Θέμα της συνάντησης ήταν η προστασία της αγοράς, των καταστημάτων και των πολιτών από παραβατικές και καταστροφικές συμπεριφορές ανελέγκτων ομάδων και στοιχείων.

Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ εξέθεσε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις οι οποίες δέχονται καταστροφικές επιδρομές από τους «γνωστούς – αγνώστους», «μπαχαλάκηδες» οι οποίοι δρουν ατιμώρητα εδώ και δεκαετίες!

Όπως τόνισε η αντιπροσωπεία, «δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε πλέον αυτή την κατάσταση, δεν αντέχουν τα καταστήματα τις καταστροφές και είναι επείγον να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας».

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε και η ανομία που επικρατεί πέριξ και εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕ) ιδίως με την εξάπλωση του παραεμπορίου κάθε είδους, το οποίο υποτίθεται ότι πατάσσεται αλλά είναι πάντα εκεί! Ομοίως, ζητήθηκε η ανάληψη δράσεων κατά του παραεμπορίου σε όλη την Αθήνα.

Για τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας όπου ανθεί η παραβατικότητα και η κακή ποιότητα ζωής και οι οποίες τώρα κατοικούνται κατά πλειοψηφία από πρόσφυγες και μετανάστες, η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ παρουσίασε ένα σχέδιο το οποίο περιείχε τα εξής στοιχεία:
1. Την χωροταξική χαρτογράφηση και οριοθέτηση των περιοχών με πυκνό και σημαντικό αριθμό μεταναστών.
2. Τη ριζική αναβάθμιση των περιοχών αυτών και του περιβάλλοντος χώρου με πεζοδρομήσεις, ελαιοχρωματισμούς, αναπαλαιώσεις, φύτευμα πρασίνου, καλό φωτισμό, καθαριότητα και άλλα στοιχεία ποιότητας ζωής.
3. Την ανάδειξη της ποικιλοχρωμίας και των όμορφων χαρακτηριστικών των καταστημάτων μεταναστών,
4. Τέλος, την μετατροπή των περιοχών αυτών ως ιδιαίτερα ποικιλόμορφες περιοχές, άξιες να τις επισκεφτούν τουρίστες ώστε να αναβαθμιστεί η ζωή και να αισθάνονται οι άνθρωποι εκεί ως ενσωματωμένο και όχι απομονωμένο τμήμα της κοινωνίας, με τα ειδικά εθνικά τους χρώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα