Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδικάζει την πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα


Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει παράλληλα την κατηγορηματική καταδίκη του για την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα αλλά και την "ετοιμότητα" της Ελλάδας «για συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους μας, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη διασπορά πυρηνικών όπλων και την αποτροπή της παράνομης μεταφοράς πολεμικής τεχνογνωσίας και υλικών».

Στη σχετική ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ καλεί την Πιονγκγιάνγκ, «η οποία επέλεξε για πολλοστή φορά να αψηφήσει τις

επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Διεθνούς Κοινότητας και τις σχετικές Αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να αποστεί από κάθε νέα ενέργεια που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και να επιστρέψει άμεσα στο τραπέζι του διαλόγου για το μέλλον του πυρηνικού και πυραυλικού της προγράμματος».

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) νέου τύπου, τον Hwasong-15, με δραστικό βεληνεκές το οποίο επιτρέπει στην Πιονγκγιάνγκ να «πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου», μετέδωσε πριν από λίγο η κρατική τηλεόραση του απομονωμένου κράτους.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε επιτυχή τη δοκιμή του Hwasong-15, κατά την ίδια πηγή. Με αυτή την δοκιμή η Βόρεια Κορέα πέτυχε τον «στόχο» της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη, ανέφερε η ανακοίνωση που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση. Ο νέος πύραυλος, ο ισχυρότερος που κατασκευάστηκε ποτέ στη χώρα, διένυσε 950 χιλιόμετρα τα 53 λεπτά της πτήσης του, διευκρινίστηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα