Υπουργείο Δικαιοσύνης: Χρήση της τηλεϊατρικής στις φυλακές


Το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις των γιατρών στις φυλακές, κατέφυγε στην τεχνολογία και συγκεκριμένα στην συνδρομή του ηλεκτρονικού συστήματος τηλεϊατρικής.

Το πρόγραμμα παροχών υπηρεσιών υγείας παρουσιάστηκε σήμερα και έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί σε 4 φυλακές μεταξύ των οποίον αυτές στα Γρεβενά, το Μαλανδρίνο, τα Τρίκαλα

και τη Χίο. Στην δράση συμμετέχουν το Αττικό νοσοκομείο, το Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής και το Νοσοκομείο Νικαίας με μέρος του ιατρικού δυναμικού.

Κατά την παρουσίαση που έγινε σήμερα, έγιναν ζωντανές συνδέσεις, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της τηλεϊατρικής, και με τις τέσσερις φυλακές, συζητήθηκαν οι πρώτες εμπειρίες και εντυπώσεις και δρομολογήθηκαν λύσεις σε προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί. Κοινή εκτίμηση ήταν ότι η τηλεϊατρική μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης των κρατουμένων.

Να σημειωθεί, ότι μέρος του κόστους για την προμήθεια του εξοπλισμού, την εγκατάσταση αυτού, καθώς και τη διασύνδεσή του με το υφιστάμενο δίκτυο ανέλαβαν ο Όμιλος ΟΤΕ, η CISCO και η Intracom Telecom.

Keywords
Τυχαία Θέματα