Υπόθεση Λεμπιδάκη: Οι απαγωγείς απέδειξαν ότι ζει

10:49 4/7/2017 - Πηγή: Pagenews

Απόδειξη ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη μέσω... ερώτησης έλαβε η οικογένειά του μετά από 97 ημέρες ομηρίας του. Η ένδειξη ότι το θύμα της απαγωγής είναι ζωντανός προήλθε μέσω μηνύματος που έστειλαν οι απαγωγείς με την απάντηση ερώτησης, που μόνο ο ίδιος ο όμηρος μπορούσε να γνωρίζει.

Πριν από περίπου πέντε ημέρες, μετά την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, και τις συνεχείς εκκλήσεις της οικογένειας για μία απόδειξη ζωής του ανθρώπου τους, οι απαγωγείς έστειλαν μήνυμα sms με το οποίο ζητούσαν να τους απευθύνουν μία ερώτηση, την απάντηση της

οποίας μπορούσε να δώσει μόνο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Το ερώτημα στάλθηκε και σχεδόν άμεσα δόθηκε με τον ίδιο τρόπο και η απάντηση, που αναπτέρωσε τις ελπίδες της οικογένειας και έβαλε την διαπραγμάτευση σε νέο δρόμο προς την αίσια έκβαση και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της ελευθέρωσης του ομήρου.

Η οικογένεια είχε να λάβει απόδειξη ζωής πριν από 60 ημέρες, ενώ η τελευταία επικοινωνία με τους δράστες είχε γίνει περίπου 40 ημέρες, πριν τα μέλη της οδηγηθούν στην απόφαση της δημοσιοποίησης επιστολής απόγνωσης ζητώντας την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης με τους απαγωγείς. Λίγες ημέρες αργότερα οι δράστες έδωσαν το «παρών», όχι όμως και απόδειξη ζωής του ομήρου.

Ακολούθησαν και άλλες μηνυματικές επικοινωνίες, στις οποίες η οικογένεια ζητούσε εναγωνίως την πολυπόθητη απόδειξη ζωής του ομήρου. Η επιστολή-ανακοίνωση της οικογένειας του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στις 17 Ιουνίου 2017, προήλθε με την συναίνεση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., και πέρα από την μερική ψυχική αποφόρτιση των μελών της, αποσκοπούσε και στην άσκηση πίεσης στην πλευρά των απαγωγέων. Ήταν η έσχατη διαπραγματευτική κίνηση να αποδεχθούν το μέρος των λύτρων που έχουν συγκεντρωθεί και κυρίως να στείλουν μια νέα απόδειξη ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η αναφορά για «τέλος διαπραγμάτευσης» είχε αυτόν τον σημειολογικό χαρακτήρα, ότι δεν είχαν κάποιον να μιλήσουν για την τύχη του ανθρώπου τους και επεδίωκαν να τους ακούσουν οι απαγωγείς και να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους. Αυτή η κίνηση έφερε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, καθώς οι δράστες επικοινώνησαν με την οικογένεια ξεκινώντας μια νέα σειρά επαφών για την διαπραγμάτευση των λύτρων και ελευθέρωση του ομήρου.

Η προηγούμενη ένδειξη ζωής ήταν ένα βίντεο περίπου 30 δευτερολέπτων, στις 25 Απριλίου. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φαινόταν να είναι καλά στην υγεία του, χωρίς σημάδια βίας αλλά ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος, μετά από περίπου ένα μήνα -τότε- κράτησης. Επεσήμαινε ότι είναι καλά στην υγεία του και ζητούσε από τα μέλη της οικογένειάς του να συνεργαστούν με τους απαγωγείς, ενώ αναφερόταν στην επικράτηση του Εμμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, ως δείγμα ότι το μήνυμά του ήταν «φρέσκο».

Keywords
Τυχαία Θέματα