Υπέροχος Μπεν, υπέροχος Ολυμπιακός, 3-1 την Παρτιζάν


Η πρόκριση είναι δικιά του. Ο Ολυμπιακός "ξόρκισε" τους... δαίμονες του περσινού καλοκαιριού και με μια υπέροχη εμφάνιση μέσα στο Βελιγράδι "καθάρισε" από το πρώτο ματς την Παρτιζάν, επικρατώντας με 3-1, παρά το... κολαστήριο των Σέρβων. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπεν, με δύο γκολ, σκόραρε και

ο Εμενίκε στις καθυστερήσεις (είχε μπει τρία λεπτά νωρίτερα στο γήπεδο), σφραγίζοντας τη νίκη - πρόκριση των παικτών του Χάσι.

Μόλις στο 6' ο Ολυμπιακός κατάφερε να προγηθεί. Ο Μπεν έκλεψε τη μπάλα και την έδωσε δεξιά στον Μάριν, αυτός τον ξαναβρήκε μέσα στην περιοχή και ο επιθετικός από τις Κομόρες με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση «έγραψε» το 0-1. Το γκολ του Ολυμπιακού ακολούθησαν δύο τελικές προσπάθειες με μακρινά σουτ, μια για κάθε ομάδα, με αυτό του Γιάνκοβιτς για τους Σέρβους να περνάει αρκετά άουτ στο 7' και δύο λεπτά μετά, με τον γκολκίπερ της Παρτιζάν να διώχνει αυτό του Καρσελά.

Η Παρτιζάν πάντως ευτύχησε να ισοφαρίσει νωρίς μετά το «σοκ» του 0-1 και να ξαναπάρει έτσι την ψυχολογία με το μέρος της για τα επόμενα λεπτά. Το 1-1 ήρθε στη φάση του 10', στην πρώτη ουσιαστική φάση των γηπεδούχων που βρήκαν χώρο στα αριστερά της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Ο Γιάνκοβιτς έκανε το γύρισμα στην μικρή περιοχή, ο Ταβάμπα πρόλαβε την κίνηση των στόπερ και έκανε την προβολή, ο Καπίνο απέκρουσε αρχικά με το πόδι όμως στην επαναφορά η μπάλα βρήκε και πάλι πάνω στον επιθετικό των πρωταθλητών Σερβίας και κατέληξε στα «ερυθρόλευκα» δίχτυα.

Το ημίχρονο τελείωσε με 1-1, στη φυσούνα επικράτησε... ένταση, με τους οπαδούς να πετάνει αντικείμενα, αλλά ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά βγήκε πιο πεισμωμένος στο δεύτερο μέρος και καθάρισε το ματς με την πρόκριση.
Στο 56' μετά από μια από τις πολλές «ερυθρόλευκες» αντεπιθέσεις του δεύτερου 45λέπτου, ο Μπεν βρέθηκε σε θέση αριστερού εξτρέμ, κράτησε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο και με ένα τρομερό πλασέ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο δεξί «Γ» του Κλιάγιτς που δεν θα μπορούσε να κάνει το παραμικρό για να σώσει το 1-2!

Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Εμενίκε, που είχε μπει στο γήπεδο στο 87' αντί του Μπεν, να παίρνει την μπάλα από τον Φιγκέιρας, να περνάει και τον τερματοφύλακα και να γράφει το τελικό 1-3 για τον Ολυμπιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα