Ξύλο και χημικά στη Βουλή για τις απεργίες (pics &vid)


Η τροπολογία που αφορά στις απεργίες ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στη Βουλή και λίγο πριν το Μέγαρο Μαξίμου.

Η αρχή έγινε στο υπουργείο Εργασίας νωρίτερα, όταν διαδηλωτές

του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτήριο και τους απώθησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ωστόσο χρειάστηκε να οπισθοχωρήσουν σύντομα. Από την ένταση που προκλήθηκε τραυματίστηκε μεταξύ άλλων ένας αστυνομικός.

Η πορεία των συγκεντρωμένων στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Μαξίμου και τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη Βουλή, όπου το συγκεντρωμένο πλήθος ήρθε για μία ακόμα φορά αντιμέτωπο με αστυνομικές δυνάμεις, προκαλώντας πανικό στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, όταν η πορεία του ΠΑΜΕ έφτασε στην Ηρώδου Αττικού και μέλη της προσπάθησαν να περάσουν και να κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου, άνδρες των ΜΑΤ τους σταμάτησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Η ζεμπεκιά της κλούβας via @dromografosNews #ergnews pic.twitter.com/Q60f8yBNS4

— OzMa13 (@OzMa13) December 5, 2017

Παράλληλα, φοιτητές προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τα ΜΑΤ και να εισβάλουν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πορείας του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια έξω από το Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, μία ομάδα φοιτητών που συμμετείχε στη διαμαρτυρία αποσπάστηκε από την πορεία, πέρασε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και προσπάθησε να εισβάλει στη Βουλή ανεβαίνοντας από τα σκαλιά που βρίσκονται δίπλα στο μνημείο.

Εκεί όμως τους περίμενε διμοιρία των ΜΑΤ και τους έκοψε τον δρόμο. Αν και αρχικά η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη, στη συνέχεια άναψαν τα αίματα και φοιτητές και ΜΑΤ ήρθαν στα χέρια.

Εισβολή στο υπουργείο Εργασίας
Νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εισβολή στο υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 12:30 επικράτησε ένταση όταν μέλη του ΠΑΜΕ άρχισαν να χτυπούν τα ρολά του υπουργείου Εργασίας. Στη συνέχεια έσπασαν τα ρολά και εισέβαλαν στον χώρο. Μάλιστα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ αντιδρούν στην τροπολογία με τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και τον τρόπο κήρυξης απεργιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα