Βόρεια Κορέα: Θα καταστρέψει τον χώρο πυρηνικών δοκιμών τον Μάιο


Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι θα κλείσει τον Μάιο τον χώρο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με όσα τόνισε στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, ανέφερε η Σεούλ.

Στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής, ο Κιμ δήλωσε ότι θα «κλείσει το χώρο πυρηνικών δοκιμών τον Μάιο και θα καλέσει σύντομα εμπειρογνώμονες από την Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να φανερώσουν τη διαδικασία στη διεθνή κοινότητα με έναν διαφανή τρόπο», τόνισε η νοτιοκορεατική προεδρία, σύμφωνα με το Reuters.

#BREAKING N. Korea says to dismantle its nuclear test site in May: S. Korea

AFP news agency (@AFP) April 29, 2018

«Αν διατηρήσουμε τις συχνές συναντήσεις, χτίσουμε την εμπιστοσύνη με τις ΗΠΑ και λάβουμε υποσχέσεις για ένα τέλος στον πόλεμο και μια μη επιθετική συνθήκη, τότε γιατί να ζούμε με δυσκολίες προσπαθώντας να διατηρήσουμε τα πυρηνικά όπλα μας;», ανέφερε ο Κιμ.

Ο Κιμ έκανε αυτά τα σχόλια κατά τη συνάντησή του με τον Μουν Τζε-ιν την Παρασκευή. Νωρίτερα, ο ηγέτης της Β. Κορέας είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα σταματήσει τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που ανέφερε ότι θα προσκληθούν ξένοι παρατηρητές.

«Κάποιοι λένε ότι τερματίζουμε τις εγκαταστάσεις που δεν λειτουργούν, αλλά θα δείτε ότι έχουμε άλλα δύο τούνελ που είναι μεγαλύτερα από τα υπάρχοντα και πως είναι σε καλή κατάσταση», τόνισε επίσης ο Κιμ, σύμφωνα πάντα με τον Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tι προβλέπει η ιστορική συμφωνία μετά από 65 χρόνια στην Κορεατική χερσόνησο
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με Κιμ Γιονγκ Ουν: Τα πράγματα πάνε πολύ καλά

Keywords