Βόρεια Κορέα: "Ο Ντόναλντ Τραμπ μας κήρυξε πόλεμο" - Η απάντηση από το Πεντάγωνο


Ο υπουργός Εξωτερικών του Κιμ Γιονγκ Ουν, Ρι Γιονγκ Χο, ανέφερε πως ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε πόλεμο στη Βόρεια Κορέα και η Πιονγκγιάνγκ έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε αντίποινα κατά των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρριψης αμερικανικών βομβαρδιστικών ακόμη και αν είναι εκτός του εναέριού της χώρου.

«Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τραμπ υποστήριξε ότι η ηγεσία μας δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη και ως εκ τούτου κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στην χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ρι.

«Αυτό είναι μια ξεκάθαρη κήρυξη πολέμου», πρόσθεσε.

«Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον μας, διατηρούμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, όπως να καταρρίψουμε αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της χώρας μας», τόνισε ο επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιός δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη θα απαντηθεί τότε», σε μια απευθείας του αναφορά στο tweet του Τραμπ.

«Με δεδομένη την κήρυξη πολέμου από τον Τραμπ, όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ανώτατου ηγέτη της DPRK (Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας)», συνέχισε ο Βορειοκορεάτης ΥΠΕΞ.

Η Κίνα κάλεσε εκ νέου σήμερα όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση και να μην «ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

Η απάντηση του Πενταγώνου

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ρόμπερτ Μάνινγκ διεμήνυσε ότι «σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα δεν σταματήσει τις προκλητικές κινήσεις εμείς θα βεβαιωθούμε ότι θα δώσουμε επιλογές στον Ντόναλντ Τραμπ για να αντιμετωπίσει την Βόρεια Κορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα