Βόρεια Κορέα: Νέες απειλές Κιμ - Οι πιέσεις της Ιαπωνίας προκαλούν «πυρηνικά σύννεφα»


«Η πίεση που ασκεί η Ιαπωνία στη Βόρεια Κορέα και η κλιμάκωση της έντασης στην κορεάτικη χερσόνησο αποτελεί μια πράξη αυτοκτονίας που θα δημιουργήσει πυρηνικά σύννεφα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της Πιονγκγιανγκ προκαλώντας για μία ακόμα φορά παγκόσμια ανησυχία.

Η ανακοίνωση μεταδόθηκε από το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας, KCNA ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η πίεση που ασκεί η Ιαπωνία στη Βόρεια Κορέα

και η κλιμάκωση της έντασης στην κορεάτικη χερσόνησο αποτελεί μια πράξη αυτοκτονίας που θα δημιουργήσει πυρηνικά σύννεφα. Κανείς δεν γνωρίζει πότε η κατάσταση θα μετατραπεί σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Αλλά σε περίπτωση που πυροδοτήσει το φυτίλι του πυρηνικού πολέμου θα εκραγεί στα ιαπωνικά νησιά».

Ο Ιάπωνας προθυπουργός, Σίνζο Άμπε από την πλευρά του χαρακτήρισε την νέα αυτή απειλή του Κιμ Γιονγκ Ουν ως «Άνευ προηγουμένου» ενώ αναμένεται να μιλήσει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τρούμπ κυρίως για να συζητήσει τα προγράμματα όπλων, της Βόρειας Κορέας, όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή.

Πούτιν: Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ μου είχε αποκαλύψει την ύπαρξη πρηνικών από το 2000

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο εκλιπών ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ- Ιλ, του είχε αποκαλύψει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 πως η χώρα του διαθέτει ατομική βόμβα.

«Κοιτάξτε λοιπόν, το 2001, πηγαίνοντας στην Ιαπωνία, επισκέφθηκα την Βόρεια Κορέα όπου συναντήθηκα με τον πατέρα του σημερινού ηγέτη. Τότε ήταν που μου είπε ότι έχουν ατομική βόμβα. Όπως και ότι μπορούσαν, χρησιμοποιώντας απλά συστήματα πυροβολικού, να την εκτοξεύσουν και να πλήξουν την Σεούλ. Αυτό συνέβη τότε. Το 2001! Σήμερα, το 2017, η χώρα ζει υπό συνθήκες διαρκών κυρώσεων και αντί ατομικής βόμβας διαθέτει βόμβα υδρογόνου», δήλωσε ο ο πρόεδρος Πούτιν μιλώντας στον στο συνέδριο «Russian Energy Week 2017» που πραγματοποιείται στην Μόσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα