Βόμβες Γιαννακόπουλου για "Athens Alive", γήπεδο, Αλαφούζο και Ευρωλίγκα

14:18 7/5/2018 - Πηγή: Pagenews

Συνέντευξη με... βόμβες από τον ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στο «Sport24 Radio 103,3» και επιβεβαίωσε την είδηση για την είσοδό του στο Βόλεϊ Ανδρών, λέγοντας: «Πιστεύω ότι θα ξεκινήσει μια προσπάθεια από το βόλεϊ».

Παράλληλα, ο Γιαννακόπουλος σχολίασε τις εξελίξεις στο γηπεδικό κομμάτι, λέγοντας: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει μια κοινή

στέγη. Οι συζητήσεις με την κυβέρνηση πάνε καλά. Το Athens Alive προχωράει ώστε να υπάρχει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο στην Αθήνα. Υπάρχει και Plan B με τη Λεωφόρο, ώστε να στεγαστούν όλα τα τμήματα», ενώ για την αντιπαράθεσή του με τον Γιάννη Αλαφούζο ανέφερε: «Δεν θέλω να τοποθετηθώ για τον κ. Αλαφούζο. Είναι παντελώς αναξιόπιστος απέναντί μου».

Σε ερώτηση αναφορικά με το τι έφερε τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό στην σημερινή κατάσταση, απάντησε: «Λάθος διοικητικές αποφάσεις και το οικονομικό έφερε τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό εδώ».

Φυσικά, ο Γιαννακόπουλος δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και την εν εξελίξει «διαμάχη» με την Euroleague. Έτσι, τόνισε πόσο δυσαρεστημένος είναι με την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και έκανε εκ νέου λόγο για ασέβεια, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Εμείς απαιτούμε αλλαγή συμπεριφοράς και να σταματήσει η ασέβεια προς την οικογένειά μας».

Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε πως υπάρχει διάθεση να διεξαχθεί το Final Four της Euroleague το 2019 στην Αθήνα και ξεκαθάρισε: «Θα κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο», «Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. 25 χρόνια παίρνουμε έναν τίτλο κάθε χρόνο. Έχουμε την καλύτερη ομάδα, δεν ανησυχώ για το πρωτάθλημα. Είμαι πεπεισμένος», «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Πασκουάλ και πιστεύω ότι μαζί θα χτίσουμε τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος. Για τους παίκτες, ρωτήστε τον προπονητή τι θα γίνει».

Τέλος, επισήμανε για άλλη μια φορά πως χάρηκε με την κατάκτηση του BCL από την ΑΕΚ, τονίζοντας πως πανηγύρισε την «κιτρινόμαυρη» επιτυχία σαν να ήταν του Παναθηναϊκού Superfoods. «Χάρηκα πολύ με την ΑΕΚ. Το πανηγύρισα λες και το πήρε ο Παναθηναϊκός. Μας έκανε υπερήφανους η ΑΕΚ», ήταν τα λόγια του.

Αναλυτικά όσα τόνισε στην ραδιοφωνική του συνέντευξη:

Για την κίνηση του να αναλάβει το τμήμα βόλεϊ: Για όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη, προτεραιότητα είναι το βόλεϊ και μετά σιγά σιγά όλα τα τμήματα.

Για τις συζητήσεις στο Pao Alive: «Για μένα χρειάζεται το Pao Foundation και η κοινή στέγη. Οι συζητήσεις για το Αthens Alive πάνε πολύ καλά. Υπάρχει συνεχής διαβεβαίωση ότι με νόμιμες διαδικασίες θα μπορέσει να προχωρήσει και να υλοποιηθεί ένα τεράστιο αθλητικό κέντρο για όλο τον κόσμο. Εφόσον 'κολλήσει' υπάρχει plan b με γήπεδο μπάσκετ στην Λεωφόρο. Να αναβαθμιστούν οι υπόλοιποι χώροι και τα υπόλοιπα τμήματα ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Διάφορες ομάδες εργασίες και τεχνικά επιτελεία υπάρχουν. Οι συζητήσεις είναι στο τελικό στάδιο να υπογραφεί ΜοU. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα βάση νόμου, να γίνει βιώσιμο το έργο ώστε να επενδύσουν οι κολοσσοί που έχουμε δίπλα μας. Είναι στα χέρια της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών, περιμένουμε το οκ του πρωθυπουργού να προχωρήσουμε. Είμαστε σε αυτό το στάδιο, να ξεπεράσουμε νόμιμα τις δυσκολίες».

Για Αλαφούζο: «Ως προς εμένα είναι αναξιόπιστος. Με ενημέρωσε αν έχω κάποια πρόταση γιατί είχε την κίνηση του κύριου Πιεμπονγκσάντ. Δεν είχαμε διάθεση για ρίσκο 40 εκατομμυρίων. Το Athens Alive αναλαμβάνει όλα τα χρέη εξ ολοκλήρου, δεν έχουμε δεσμεύσεις από την κυβέρνηση όμως. Πρότεινα να αναλαμβάνω το μάνατζμεντ και πίστευα ότι με την συμμετοχή του κόσμου και τα έσοδα θα αποπληρωνόταν ένα μέρος από τα 47 εκατομμύρια χρέη και θα τον βοηθούσα να βγει από τα φώτα της δημοσιότητας. Αν δεν προχωρούσε θα είχε μία εταιρεία με λιγότερα χρέη».

Για την κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση πρώτη στιγμή θέλησε να βοηθήσει έναν μεγάλο σύλλογο της χώρας, καλώς έπραξε να εξετάσει κάθε λύση και περίπτωση. Είναι άδικο να έχω παράπονο από την κυβέρνηση. Αν ο κυριος Γιώργος Τσίπρας συνοικέσιο, δεν το γνωρίζω. Το έχω διαβάσει και δεν έχει διαψευστεί. Πολύ καλά έκαναν και έχουν διάθεση να βρουν επενδυτές. Αν έχει σχέδιο για το Βοτανικό δεν το γνωρίζω, για μένα ο Βοτανικός δεν έχει το μπάσκετ μέσα. Το Athens Alive χιλιάδες φορές καλύτερο, μπορεί να ενεργοποιηθεί το Ολυμπιακό Χωριό».

Περισσότερα σε λίγο...

Keywords
Τυχαία Θέματα