Βίκυ Σταμάτη - Άκης Τσοχατζόπουλος: Απ' τα σαλόνια στα αλώνια


Το 1964 ο 25χρονος Ακης Τσοχατζόπουλος, ένας φτωχός εργαζόμενος φοιτητής, παντρεύεται στο Μόναχο τη Γερμανίδα Γκούντρουν Μολντενχάουερ. Θα παραμείνουν παντρεμένοι για 40 χρόνια, αποκτώντας δύο παιδιά, και θα συμπορευτούν στην πολιτική εξέλιξή του μέχρι τα ύπατα κυβερνητικά αξιώματα. Eνα κεφάλαιο ζωής που θα κλείσει το 2004 όχι μόνο οριστικά, αλλά και επεισοδιακά.

Στη ζωή του πρώην υπουργού έχει μπει η Βίκυ Σταμάτη που

θέλει να γίνει η δεύτερη κυρία Τσοχατζοπούλου. Υστερα από 10 χρόνια πολύκροτης σχέσης, με την Γκούντρουν να αντιστέκεται σθεναρά στην προοπτική διαζυγίου, το... κάστρο θα πέσει. Η νεαρή μελαχρινή, από το χωριό Ζέλι Φθιώτιδας, κερδίζει την καρδιά του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μαζί κερδίζει και το δικαίωμα στη μεγάλη ζωή. Στα... λούσα.

Η γνωριμία τους και ο θυελλώδης έρωτας

Η Β. Σταμάτη εγκαταλείπει για πρώτη φορά το Ζέλι σε ηλικία 19 ετών, όταν έρχεται στην Αθήνα με σκοπό να δώσει εξετάσεις στη Νοσηλευτική Σχολή του Στρατού. Δεν πετυχαίνει και η πρώτη της δουλειά είναι σε ένα εφοπλιστικό γραφείο στον Πειραιά. Οι στενές σχέσεις που αποκτά με τον διευθυντή της προκαλούν ποικίλα σχόλια και καχυποψία. Περισσότερο προβληματισμένη όμως είναι η σύζυγος του διευθυντή του εφοπλιστικού γραφείου, που δεν μπορεί να δείξει κατανόηση για την ιδιαίτερα στενή σχέση που είχε η υπάλληλος με τον σύζυγό της.

Σύντομα, λοιπόν, απολύεται και ψάχνει πάλι για δουλειά. Επόμενος σταθμός, η ΔΕΗ. Πάλι υπαλληλική θέση, αλλά όπως πάντα σε πρωταγωνιστικό ρόλο οι φιλοδοξίες. Η ιδιότητα της γραμματέως δεν ταίριαζε με τις υψηλές προσδοκίες της εμφανίσιμης μελαχρινής που έψαχνε να βρει την κατάλληλη ευκαιρία ανέλιξης. Αυτή θα έρθει το ’94, όταν σε μια εκδήλωση γνωρίζεται με τον Α. Τσοχατζόπουλο που τότε ήταν υπουργός Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.



Την επόμενη κιόλας μέρα θα εμφανιστεί στο γραφείο του ζητώντας να της κανονίσουν ραντεβού με τον υπουργό και το καταφέρνει. Δύο μέρες αργότερα, η Βίκυ βρίσκεται στο πολιτικό γραφείο του Ακη στα Πατήσια, στην οδό Κομνά Τράκα, με αρχικό αίτημα να τη μεταθέσουν στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΗ. Σύντομα θα εγκατασταθεί κανονικά στο γραφείο του Α. Τσοχατζόπουλου λειτουργώντας περισσότερο ως οικοδέσποινα παρά ως υπάλληλός του. Τουτέστιν όταν το τηλέφωνο χτυπά η οικοδέσποινα απαντά - είτε αυτό είναι το κόκκινο τηλέφωνο είτε το προσωπικό του. Η Β. Σταμάτη απαντά σε όλα, σε σημείο που ο μακαρίτης ο Ανδρέας Παπανδρέου που τον καλούσε στο κόκκινο τηλέφωνο να προβληματιστεί σφόδρα.

Ο τσακωμός με την Γκούντρουν

Το ειδύλλιο τους στις αρχές της δεκαετίας ήταν αρχικά κοινό μυστικό στους κόλπους του κόμματος, δεν άργησε όμως να φτάσει στα αυτιά της τότε συζύγου του υπουργού, Γκούντρουν Μόλντενχαουερ. Ο καυγάς συζύγου και ερωμένης απλά καθυστέρησε την ημέρα που ονειρευόταν από μικρό κορίτσι η Βίκυ Σταμάτη, αυτήν του γάμου της.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος νοικιάζει ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι, και τα νέα της εγκατάστασης δεν αργούν να κυκλοφορήσουν, καθώς πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν για την περίπου συγκατοίκηση του υπουργού με τη σύντροφό του.



Το κακό είναι ότι τα νέα φτάνουν και στα αφτιά της Γκούντρουν, της νόμιμης συζύγου, που, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, θέλει να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την αλήθεια. Ενα απόγευμα χτυπάει την πόρτα του διαμερίσματος και εμφανίζεται η Β. Σταμάτη. Την αναγνωρίζει φυσικά και οι φωνές ακούγονται μέχρι έξω. Οι γείτονες ορκίζονται ότι άκουσαν μια έξαλλη Β. Σταμάτη να την αποκαλεί «γριά Γερμανίδα», η οποία μάλιστα πάνω στα νεύρα της την έσπρωξε, με αποτέλεσμα η άτυχη σύζυγος να κουτρουβαλήσει στις σκάλες. Λένε ότι έπεσε και ξύλο.

Η φασαρία που προκλήθηκε έφερε επιτόπου την Αμεση Δράση στο διαμέρισμα, αλλά η ασφάλεια του υπουργού, που είχε στο μεταξύ ειδοποιηθεί, απομάκρυνε το περιπολικό και ζήτησε να μην πάρει έκταση το περιστατικό. Από την άλλη πλευρά, τόσο η σύζυγος όσο και τα παιδιά του υπουργού προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, κάνοντας υπομονή γιατί οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες: μεσολάβησαν η ασθένεια και ο μετέπειτα θάνατος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Α. Τσοχατζόπουλος είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία και έπεται η αναμέτρηση στο Συνέδριο του κινήματος με τον Κώστα Σημίτη.

Ο γάμος στο Παρίσι

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια μέχρι να εκδοθεί το διαζύγιο του υπουργού και λίγοι μήνες για τον περιβόητο γάμο στο Παρίσι, κατ' απαίτηση της μέλλουσας συζύγου.

Η Αθήνα φάνταζε πολύ μικρή στα μάτια της φιλόδοξης αυτής γυναίκας, κάτι που διαπίστωσαν και οι φίλοι του Άκη στο κόμα, αρκετοί από τους οποίους του έκρουσαν των κώδωνα του κινδύνου. Μόνο που ο Άκης ήταν πολύ ερωτευμένος για να τους ακούσει.



Ο γάμος έγινε την Κυριακή 11 Ιουλίου του 2004, με φόντο το βροχερό Παρίσι, στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Το ζευγάρι έφθασε στην εκκλησία μέσα σε μία μπλε Τζάγκουαρ και το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Παρισίων Εμμανουήλ, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Παρόντες ήταν οι συγγενείς του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη και ελάχιστοι φίλοι τους, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Κώστας Βεργόπουλος και ο πρώην σύμβουλος του κ. Τσοχατζόπουλου, Νίκος Δημάδης. Κουμπάρος ήταν ο Γάλλος πολιτικός μηχανικός, Μισέλ Καντάς.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκαν τα «νούμερα» του γάμου και ειδικά αυτά της δεξίωσης που ακολούθησε στο ξενοδοχείο Four Seasons, όπου οι νεόνυμφοι γιόρτασαν την ευτυχία τους μέσα σε κρύσταλλα Swarovski. Ο λογαριασμός, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, είχε φτάσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.5 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε πει τότε πως δεν μετάνιωνε για τον πολυτελή γάμο του, παρά τον χαμό που είχε ξεσπάσει, επαναλαμβάνοντας συχνά τη φράση «Τι θέλουν τέλος πάντων;». Οι άνθρωποι του κοντινού του περιβάλλοντος υποστήριζαν πως «Είχε καλεσμένους μόνο 18 άτομα. Είναι τόσο συνηθισμένο και απλό πράγμα αυτό». Και όταν το θέμα πήγαινε στην δεξίωση που παρέθεσε στο υπερπολυτελές «George V», της αλυσίδας ξενοδοχείων «Four Seasons», έλεγαν ότι δεν υπήρξε καμιά δεξίωση: «Στο ξενοδοχείο αυτό έμεινε επειδή είναι κοντά στον Αγιο Στέφανο. Και μετά προσκάλεσε τους 18 φίλους του και τη φρουρά του με τις γυναίκες τους για δείπνο. Δεν έμενε στην βασιλική σουίτα όπως λένε, αλλά σε ένα απλό δωμάτιο».

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο Βήμα, είχε πει: «Διερωτώμαι πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν ο γάμος μου,στις πραγματικές του διαστάσεις,με τη συμμετοχή 15 ατόμων και τη διαμονή μου για δύο ημέρες στο Παρίσι,απέναντι στο αισχρό μυθιστόρημα περί μυθικών δεξιώσεων με εκατοντάδες καλεσμένους».



Μια ζωή γεμάτη σπατάλες


Ακολούθησε μια ζωή μέσα στο χρήμα. Η Βίκυ Σταμάτη, κυρία υπουργού πια, ψώνιζε τζάμια για το σπίτι της αξίας... 103.000 ευρώ, κηπευτικά που κόστιζαν 32.000 ευρώ και ένα νεοκλασικό σπίτι με σάουνες, γυμναστήρια, 8 αποθήκες, ασημένιους καθρέφτες. Στα πανάκριβα μαγαζιά του Κολωνακίου, η κυρία Σταμάτη πήγαινε μόνη και έμπαινε μέσα χωρίς άλλες πελάτισσες για να διαλέξει πρώτη τι θα φορέσει.

Τα χτενίσματά της πληρώνονταν από 500 έως 1000 ευρώ, ενώ ένα ζευγάρι κάλτσες για τον πεντάχρονο γιο της είχε κοστίσει 123 ευρώ. Μόνο στο Ισπανικό διάσημο spa MARBELLA CLUB THALASSO φαίνεται, ότι σε μόλις πέντε μέρες και συγκεκριμένα στο διάστημα από 12 μέχρι 17 Αυγούστου του 2001, χάλασε χιλιάδες χιλιάδων ισπανικών πεσετών (Το ισπανικό νόμισμα προ ευρώ. Η ισοτιμία ήταν 166 πεσέτες =1 ευρώ). Μόνο για αποτρίχωση έδωσε 17.500 πεσέτες!



Λέγεται πως μόνο σε μια επίσκεψη της για εσώρουχα δικά της είχε δαπανήσει 6.000 ευρώ, ενώ ως και ο Άκης που δε της χαλούσε χατίρι θύμωσε όταν του δόθηκε για να πληρωθεί λογαριασμός από παπούτσια της συζύγου του, αγορασμένα στο κατάστημα «Καλογήρου», αξίας… 75.000 ευρώ!

Τα χρήματα που χαλούσε δεν είχαν τέλος. Τα media της έκαναν αφιερώματα για το πόσο κομψή είναι. Αν, όταν ήταν μικρή, τότε που οι γονείς της την φώναζαν "Κούλα", είχε ονειρευτεί να γίνει... πριγκίπισσα, το πέτυχε στο πλάι του Άκη Τσοχατζόπουλου. Χθες, 1η Νοεμβρίου 2017, αποφάσισε πως δεν θα είναι πια στο πλάι του. Το διαζύγιο του ζευγαριού αποτέλεσε μεγαλύτερη είδηση και από την επιστροφή τους στη φυλακή. Το μεσαίο δάχτυλο της Βίκυς Σταμάτη θα μπορούσε να αποτελεί και τους τίτλους τέλους στον γάμο της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.



Keywords
ακης τσοχατζοπουλος, τσοχατζοπουλος, βικυ σταματη, ακης, βικυ, σαλονια, four seasons, ακης, σθεναρά, αθηνα, πειραιας, δεη, παπανδρεου, νέα, δραση, μπλε, μυστήριο, swarovski, συμμετοχή, spa, club, media, υπουργειο εσωτερικων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, χτενίσματα, το θεμα, βημα, γαμος, δουλεια, εσωρουχα, θανατος, θεμα, ισοτιμια, ξυλο, τα νεα, τηλεφωνο, swarovski, ανδρεας παπανδρεου, απλα, αυτια, βρισκεται, γινει, γνωριμια, γονεις, δαχτυλο, διαστημα, δωσει, δοθηκε, εγινε, ευκαιρια, ευρω, ευτυχια, εκκλησια, εμμανουηλ, εξετασεις, εξελιξη, ερχεται, εσωτερικων, ετων, ζωη, ζωης, ηλικια, υπομονη, ισπανικο, καχυποψια, κεφαλαιο, κηπευτικα, κυρια, χτυπα, ματια, μηνες, μυστήριο, μυστικο, μηχανικος, μπλε, μικρο, μοναχο, μυθιστορημα, νευρα, ξενοδοχειο, παντα, παιδια, παπουτσια, παρισι, πηγαινε, πορτα, ραντεβου, ρολο, συγκεκριμενα, συζυγο, συντομα, σθεναρά, συμμετοχή, σουιτα, σπιτι, στο κοκκινο, σχολια, τμημα, φυλακη, φυσικα, φοιτητης, φοντο, φτωχος, φορα, χρημα, ασφαλεια, club, δικαιωμα, φιλοι, four seasons, ιδιαιτερα, καρδια, κωστας, κυριακη, media, πληροφοριες, spa, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα