Βενεζουέλα: Σε νέες διαδηλώσεις καλεί το λαό η αντιπολίτευση - Τρεις νεκροί χθες


Σε νέες διαδηλώσεις καλεί το λαό σε νέες διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, την επομένη των μεγάλων διαδηλώσεων κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, ενώ τριάντα συνελήφθησαν.

"Καλούμε το λαό της Βενεζουέλας να κινητοποιηθεί πάλι αύριο την ίδια ώρα", δήλωσε χθες το βράδυ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες

έχουν σκοτωθεί οχτώ διαδηλωτές και περισσότεροι από 500 έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Foro Penal. Η αντιπολίτευση, που έχει την πλειοψηφία των εδρών του Κοινοβουλίου από το τέλος του 2015, επιδιώκει την πρόωρη αποχώρηση του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης έλαβαν μέρος στην χθεσινή πορεία στο Καράκας και σε πολλές άλλες πόλεις της Βενεζουέλας. Ενας 17χρονος άνδρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από άγνωστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στην αντικαθεστωτική διαδήλωση στο Σαν Μπερναρντίνο, βορειο-ανατολικά του Καράκας, σύμφωνα με το διευθυντή της κλινικής όπου διακομίσθηκε και υπέκυψε.

Γυναίκα 23 ετών δέχθηκε επίσης σφαίρα στο κεφάλι στο Σαν Κριστομπάλ, στη δυτική Βενεζουέλα, δήλωσε πηγή της εισαγγελίας που δεν κατονομάσθηκε. Η μη κυβερνητική οργάνωση Provea διευκρίνισε ότι η επίθεση έγινε στο πλαίσιο των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες των επιθέσεων ανήκουν και στις δύο περιπτώσεις στους «colectivos», τις ένοπλες πολιτοφυλακές της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα