Τσίπρας: Στόχος να κλείσει η συμφωνία ως τις 20 Μαρτίου

15:53 1/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Είναι στόχος μας να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση στις 20 Μαρτίου, υποστήριξε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας κ. Τζόζεφ Μουσκάτ.

Όπως είπε βρισκόμαστε στη φάση εντατικών διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο και μπορούμε να έχουμε συμφωνία σε αυτό το επίπεδο έως τις 20 Μάρτη.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι χώρες της Μεσογείου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ανεργία, συρίκνωση

εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων.

Όπως σημείωσε, απειλούνται οι κοινές αξίες μας από την άνοδο της ξενοφοβίας και του εθνικισμού, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και ανασφάλειας.

​Από την πλευρά του, ο κ. Μουσκάτ εξήρε την ανάγκη να υπάρξει κοινωνικός πυλώνας ως αναπόσπαστο κομμάτι του μέλλοντος της ΕΕ. Όπως σημείωσε, «στην Ελλάδα βρήκα κάποιον που συμμερίζεται απόλυτα την άποψή μου».

Ο κ. Μουσκάτ πρόσθεσε ότι υπάρχουν κράτη-μέλη που έχουν άλλες πολιτικές απόψεις και πρέπει να τους πείσουμε. Μπορεί να υπάρξει και συμμαχία προθύμων που θέλουν να προχωρήσουν, ώστε να υπάρξει ένα πραγματικό όραμα για καλύτερες κοινωνικές συνθήκες και λιγότερη ανεργία, υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα