Τρεις νέες συλλήψεις για την επίθεση στη Στοκχόλμη

10:06 9/4/2017 - Πηγή: Pagenews

Οι σουηδικές αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το νήμα της υπόθεσης με την επίθεση με φορτηγό που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη 15 στη Στοκχόλμη.

Δύο ημέρες μετά την επίθεση, οι αρχές προχώρησαν σε τρεις νέες συλλήψεις υπόπτων που φέρονται να σχετίζονται με το συμβάν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, τα εν λόγω τρία άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές ενώ κινούνταν

με αυτοκίνητο -το οποίο συνδέεται με τον ύποπτο- σε κεντρικό δρόμο της Στοκχόλμης.

Η αστυνομία εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι το άτομο που κρατείται είναι υπεύθυνο για την επίθεση και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για έναν άνδρα 39 ετών που κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν και ο οποίος είχε συλληφθεί χθες βράδυ στη Μάρστα, περιοχή βόρεια της Στοκχόλμης.

"Τίποτα δεν υποδεικνύει ότι κρατάμε λάθος πρόσωπο, αντιθέτως, οι υποψίες έχουν ενισχυθεί σε βάρος του καθώς η έρευνα συνεχίζεται" δήλωσε ο Νταν Ελίασον, αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Σουηδίας, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο άνδρας φαίνεται πως έδρασε μόνος, ωστόσο "δεν μπορούμε προς το παρόν να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο εμπλοκής περισσότερων προσώπων" επισήμανε ο ίδιος.

"Λάβαμε στοιχεία πέρυσι από τις υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά δεν βρήκαμε κάποια σχέση με εξτρεμιστικούς κύκλους" είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας Sapo Άντερς Τονρμπεργκ.

Ο άνδρας ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών της Σουηδίας ως ένα περιθωριακό πρόσωπο χωρίς σαφείς διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα