Τουρκοκύπριοι: Ζητούν παραίτηση της "ψευδοκυβέρνησης" μετά το πολύνεκρο δυστύχημα


Την παραίτηση της ψευδοκυβέρνησης ζητούν οι Τουρκοκύπριοι μετά το χθεσινό πολύνεκρο δυστύχημα.

Για αύριο, η συνδικαλιστική πλατφόρμα κήρυξε γενική απεργία στα κατεχόμενα κάλεσε σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά από το λεγόμενο "πρωθυπουργικό γραφείο".

Στο χθεσινό μοιραίο συμβάν σκοτώθηκαν δύο μαθήτριες και ο οδηγός λεωφορείου και η συνδικαλιστική πλατφόρμα με ανακοίνωσή της κάλεσε σε παραίτηση τους λεγόμενους "υπουργούς εργασίας, παιδείας και συγκοινωνιών".

Ανακοίνωσε

επίσης ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις τους μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα.

Την ανακοίνωση εκ μέρους της συνδικαλιστικής πλατφόρμας υπογράφει ο πρόεδρος της συντεχνίας των Τουρκοκύπριων καθηγητών, ο οποίος καλεί στις κινητοποιήσεις τα μέλη των συντεχνιών, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους.

Στο μεταξύ εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι μαθητές βγήκαν σήμερα στους δρόμους και πορεύθηκαν προς την λεγόμενη «Βουλή» και το λεγόμενο "πρωθυπουργικό γραφείο", φωνάζοντας συνθήματα όπως: "κυβέρνηση παραιτήσου", "να κάνετε δρόμους που να μην είναι τάφοι", "δεν μπορεί να πηγαίνουμε στο σχολείο στο σκοτάδι".

Οι μαθητές αξίωσαν κατάργηση της θερινής ώρας την οποία διατήρησε η ψευδοκυβέρνηση ακολουθώντας την Τουρκία, για να μην αναγκάζονται οι μαθητές να ξεκινούν για το σχολείο, ενώ είναι ακόμη σκοτάδι.

Σε όλα τα σχολεία των κατεχομένων, πριν από την έναρξη των μαθημάτων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών θυμάτων του χθεσινού τροχαίου δυστυχήματος, ενώ ευχήθηκαν γρήγορη ανάρρωση στους μαθητές που νοσηλεύονται τραυματισμένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκοκύπριοι, Ζητούν,tourkokyprioi, zitoun