Τουρκία: Οκτώ συλλήψεις για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

13:44 2/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Τουλάχιστον οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στο κλαμπ "Ρέινα" της Κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά, με τις αστυνομικές αρχές της Τουρκίας να βρίσκονται επί ποδός για τον εντοπισμό του δολοφόνου που σκότωσε 39 άτομα.

Νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς ωστόσο να έχει σχολιαστεί η ανάληψη από Τούρκους αξιωματούχους.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet

σχετικά με τα στοιχεία του δράστη, οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος και μπορεί να προέρχεται από την κεντρική Ασία.

Η εφημερίδα, η οποία δεν επικαλείται κάποια πηγή, επισημαίνει ότι ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει, μπορεί να είναι Κιργίζιος ή Ουζμπέκος.

Οι ερευνητές της υπόθεσης κρίνουν επίσης πιθανό ότι ο δράστης συνδέεται με τον πυρήνα του ΙΚ που διέπραξε την τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από την οποία σκοτώθηκαν 47 άνθρωποι τον Ιούνιο, η ευθύνη για την οποία επιρρίφθηκε στο ΙΚ, συνεχίζει η εφημερίδα.

Η αστυνομία διένειμε παράλληλα μια θολή ασπρόμαυρη φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης από υλικό που έχει από τις κάμερες ασφαλείας.



Η Hurriyet επισημαίνει εξάλλου ότι η αστυνομία κι οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν λάβει πληροφορίες για τον κίνδυνο το ΙΚ να διαπράξει μια επίθεση τη νύχτα του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Πολλές συλλήψεις και διώξεις ασκήθηκαν τον Δεκέμβριο στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποτροπή μιας τέτοιας επίθεσης.

Συναγερμός σε όλη τη χώρα

Οι αρχές της χώρας παραμένουν σε ύψιστο συναγερμό για τυχόν νέα επίθεση, ενώ το κλίμα τρομο - φοβίας που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας γίνεται αντιληπτό και από την ανησυχία που προκάλεσε η απειλή για νέο χτύπημα στο αεροδρόμιο της Αττάλειας νωρίτερα, χωρίς να προκύπτει κάποιος κίνδυνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα