Ληστεία στη Γεωπονική: Τον έπιασαν κατά τύχη - Δεν πήρε μπροστά το μηχανάκι


Σχεδόν κατά... τύχη κατάφεραν οι αστυνομικοί να φτάσουν στη σύλληψη του ενός εκ των δύο ληστών της Γεωπονικής Σχολής. Κι αυτό διότι όταν οι δύο νεαροί έκλεψαν τις κασετίνες από την χρηματαποστολή, επιχείρησαν να διαφύγουν με ένα σκούτερ, το οποίο είχαν κλέψει πριν από δύο μέρες, ωστόσο δεν κατάφεραν να το βάλουν μπροστά, αφού παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα.

Αποτέλεσμα, ο ένας εκ των δύο να πέσει στα χέρια των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, έχοντας

επάνω του μια κασετίνα με χρήματα και όπλο.

Για τον δεύτερο έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό μέχρι αυτή την ώρα, ενώ διατυπώνονται φόβοι ότι μπορεί να έχει κρυφτεί στη Σχολή.

Ο ένας από τους δύο δράστες που συνελήφθει για την απόπειρα ληστείας στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών είναι αδελφός φυλακισμένου μέλους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός, ηλικίας 25 ετών, δεν έχει απασχολήσει τις αρχές μέχρι σήμερα.

Καλά στημένη δουλειά, απέτυχε από μία λεπτομέρεια

Αν και ο νεαρός κρατάει αρνητική στάση και ο δεύτερος ληστής εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η δουλειά ήταν καλά στημένη και απέτυχε στις λεπτομέρειες. Έτσι:

- Οι συγκεκριμένες κασετίνες της χρηματαποστολής με τα χαρτονομίσματα δεν περιείχαν ως συνήθως χρωμοπαγίδα που αχρηστεύει το ρευστό. Η Ασφάλεια ερευνά αν αυτό ήταν κάτι που γνώριζαν οι δράστες και δεν αποφάσισαν να χτυπήσουν τυχαία αλλά στοχευμένα.


- Οι πληροφορίες της Ασφάλειας λένε ότι το τελευταίο διάστημα διάφορες ομάδες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι υπάρχει άβατο για την Αστυνομία στους πανεπιστημιακούς χώρους για να μεταφέρουν εκεί την κακοποιό δράση τους. Για παράδειγμα αντί να ληστέψουν μια χρηματαποστολή σε ένα σούπερ μάρκετ επέλεξαν να χτυπήσουν μέσα στο πανεπιστημιακό ίδρυμα έτσι ώστε να μην έρθουν τετ- ε τετ με τους αστυνομικούς.

- Το σκούτερ που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν και τους πρόδωσε αφού δεν πήρε μπροστά, είχε κλαπεί πριν δύο ημέρες. Μια κίνηση που δίνει την εντύπωση ότι οι ληστές προγραμμάτιζαν ημέρες και μελετούσαν με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο πριν περάσουν στην πρακτική εφαρμογή.

Την υπόθεση μέχρι στιγμής χειρίζεται το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας, ωστόσο ενημέρωση και παράλληλη έρευνα διενεργεί και η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να διαπιστωθεί αν το γεγονός ότι ο ληστής είναι αδερφός του φυλακισμένου για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς δεν έχει να κάνει με την ουσία της συγκεκριμένης ιστορίας.

Ο 25χρονος δηλώνει φοιτητής, δεν έχει απασχολήσει ποτέ την Αστυνομία, είναι δηλαδή “καθαρός”, ενώ το 9άρι πιστόλι που βρέθηκε πάνω του έχει ήδη σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε ποια ενέργεια έχει χρησιμοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα