Το σήκωσε ξανά ο Ολυμπιακός!


Δεύτερο σερί Κύπελλο και δεύτερη φετινή κούπα σήκωσε ο Ολυμπιακός!

Μετά το Λιγκ Καπ, οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την κατάκτηση του Κυπέλλου για 16η φορά στην ιστορία τους, επικρατώντας -όπως και πέρυσι- της Κηφισιάς στον τελικό (3-1 σετ), .

Με τον Τσούπκοβιτς και τον Αγκάμεζ να παίρνουν φωτιά, η ομάδα του Πειραιά λύγισε τις αντιστάσεις της μαχητικής ομάδας του Κώστα Αρσενιάδη, που -με κορυφαίο τον Γιορντάνοφ- έφτασε πολύ κοντά στο να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ.

Δυνατά μπήκε ο

Ολυμπιακός στο πρώτο σετ, με τους Αγκάμεζ και Άθος Κόστα να του δίνουν προβάδισμα. Γιορντάνοφ και Πούλκο προσπάθησαν να κόψουν τη φόρα των «ερυθρόλευκων», όμως ένα σερί 5-0 ανέβασε τη διαφορά στους 8 (9-17). Χριστοφιδέλης και Γιορντάνοφ προσπάθησαν να τη μαζέψουν, με δύο άσους του Τσούπκοβιτς να κάνουν το +10 (11-21) και να οδηγούν το σετ στην τελική ευθεία. Δύο επιθέσεις του Βούλγαρου διαγώνιου έκαναν το 13-21, ενώ το σερβίς του Σουλτανόπουλου οδήγησε τον Ολυμπιακό σε σερί 4-0 και στην κατάκτηση του πρώτου σετ.

Αντίστροφη ήταν η εικόνα στο δεύτερο σετ, με την Κηφισιά να είναι αυτή που κρατάει τα ηνία και να φτάνει στο +2 (8-6) στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με Αγκάμεζ και μπλοκ σε Γιορντάνοφ, όμως η ομάδα των Βορείων προαστίων -ανεβάζοντας το μπλοκ της- έφτασε για πρώτη φορά στο +4 (12-8). Γιορντάνοφ και Χριστοφιδέλης σταμάτησαν τις «απαντήσεις» του Αγκάμεζ με νέο σερί για το 16-11 και -ελέγχοντας πλήρως το ματς- έφτασαν στο 24-16. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να μείνουν ζωντανοί με ένα μικρό σερί (3-0), όμως ο Γιορντάνοφ τελείωσε το σετ και έκανε το 1-1.

Εύκολα λάθη στοίχισαν και για τις δύο ομάδες στο τρίτο σετ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε από την αρχή να πάρει ελαφρύ προβάδισμα, το οποίο έφτασε χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις από τους τυπικά γηπεδούχους στο +5 (12-17). Παπαγγελόπουλος και λάθη του Ολυμπιακού ροκάνισαν τη διαφορά, με άσο του Γιορντάνοφ να κάνει το 18-21, ενώ σερί 4-0 με πρωταγωνιστή τον Χριστοφιδέλη έκανε το 21-23. Ο Αγκάμεζ «ξύπνησε» ξανά τον Ολυμπιακό, οδηγώντας τον στο σετ μπολ για το 2-1 σετ, που έγινε με λάθος του Πούλκο.

Δείτε τη συνέχεια εδώ:

Keywords
Τυχαία Θέματα