«Το Προηγούμενο Κορίτσι»: Ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ από τον συγγραφέα-μυστήριο J.P Delaney

13:39 3/3/2017 - Πηγή: Pagenews

​Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Παρακαλώ, κάνε μια λίστα με οτιδήποτε θεωρείς βασικό στη ζωή σου».

Το ζητούμενο της αγγελίας φαίνεται παράξενο, ίσως και αδιάκριτο· και για τις δύο γυναίκες που θα απαντήσουν οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

ΕΜΑ

Προσπαθώντας να ξεπεράσει μια τραυματική διάρρηξη, η Έμα μετακομίζει στο διαμέρισμα στον Αριθμό Ένα της Οδού Φόλγκεϊτ, ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό μοντέρνο αριστούργημα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κανόνες. Ο αινιγματικός αρχιτέκτονας που το σχεδίασε έχει τον απόλυτο έλεγχο: δεν επιτρέπονται βιβλία, διακοσμητικά μαξιλάρια, φωτογραφίες

ή οποιοδήποτε προσωπικό αντικείμενο. Ο χώρος έχει στόχο να μεταμορφώσει τον ένοικο – και όντως το κάνει.

ΤΖΕΪΝ

Έπειτα από μια προσωπική τραγωδία, η Τζέιν χρειάζεται μια νέα αρχή. Όταν βρίσκει το διαμέρισμα στον Αριθμό Ένα της Οδού Φόλγκεϊτ, το ερωτεύεται ακαριαία – όπως και τον σαγηνευτικό δημιουργό του. Αφού μετακομίζει, η Τζέιν σύντομα μαθαίνει για τον πρόωρο χαμό της προηγούμενης ενοίκου, μιας κοπέλας παρόμοιας ηλικίας και εμφάνισης με την ίδια. Καθώς προσπαθεί να βρει την αλήθεια, άθελά της ακολουθεί τα ίδια μονοπάτια και βιώνει τις ίδιες εμπειρίες με το προηγούμενο κορίτσι.

Στα χνάρια της παγκόσμιας επιτυχίας «Το κορίτσι του τρένου», ένα συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ για τη ζωή δύο γυναικών μέσα από ένα καλειδοσκόπιο διπροσωπίας, εξαπάτησης και θανάτου. «Το προηγούμενο κορίτσι» πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Γυρίζοντας πάλι προς το εσωτερικό, συνειδητοποιώ πως όλος ο χώρος χρειάζεται λίγο χρώμα, λίγη γλυκύτητα. Μερικά χαλιά, ένα ανθρώπινο άγγιγμα, και θα γινόταν πραγματικά πανέμορφος, σαν βγαλμένος από περιοδικό διακόσμησης. Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες αισθάνομαι έναν μικρό ενθουσιασμό. Μήπως άλλαξε επιτέλους η τύχη μου;

“Λογικό το βρίσκω”, αποκρίνομαι. “Αυτό είναι όλο;”.

Η Καμίλα χαμογελάει διστακτικά. “Όταν λέω ένας από τους όρους, εννοώ ένας από τους πιο απλούς. Γνωρίζεις τι σημαίνει περιοριστική συμφωνία;”
Κουνάω το κεφάλι.

“Είναι ένας νομικός όρος που επιβάλλεται επ’ αόριστον σε μια ιδιοκτησία, κάτι που δεν ακυρώνεται ακόμα και στην περίπτωση πώλησης του σπιτιού. Συνήθως έχει να κάνει με κατασκευαστικά δικαιώματα – αν το σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματική στέγη, τέτοιου είδους πράγματα. Σ’ αυτό το σπίτι οι όροι επιβάλλονται στο ενοικιαστήριο, αλλά επειδή αποτελούν και περιοριστικές συμφωνίες, δεν είναι διαπραγματεύσιμοι και δεν μπορούν ν’ αλλάξουν. Είναι ένα άκρως αυστηρό συμβόλαιο”.

“Για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε;»

“Στην ουσία είναι μια λίστα από πρέπει και δεν πρέπει. Δηλαδή, κυρίως δεν πρέπει. Καμία αλλαγή κανενός είδους, εκτός κι αν συμφωνηθεί εκ των προτέρων. Καθόλου χαλιά ή μοκέτες. Καθόλου πίνακες. Καθόλου φυτά σε γλάστρες. Καθόλου διακοσμητικά. Καθόλου βιβλία…”

“Καθόλου βιβλία; Αυτό είναι γελοίο!”

“Όχι φυτά στον κήπο, όχι κουρτίνες…”

“Πώς εμποδίζεις το φως χωρίς κουρτίνες;”

“Τα παράθυρα είναι φωτοευαίσθητα. Σκουραίνουν όταν νυχτώνει”. “Άρα, όχι κουρτίνες… Τίποτε άλλο;”

“Ω, ναι”, απαντάει η Καμίλα, αγνοώντας το ειρωνικό μου ύφος. “Υπάρχουν περίπου διακόσιες ρήτρες. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα το δημιουργεί η τελευταία”».

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

J.P. Delaney είναι το ψευδώνυμο ενός συγγραφέα που έχει υπογράψει αρκετές μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν με διαφορετικά ονόματα. Τα δικαιώματα του βιβλίου έχουν πουληθεί σε 35 χώρες.


ΤΙΤΛΟΣ: Το προηγούμενο κορίτσι
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: J.P. Delaney
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αναστάσιος Αργυρίου
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σελ.: 408
Τιμή: 15,50 €

Keywords
Τυχαία Θέματα