Το Fiat Panda που καίει βιομεθάνιο από λύματα


Πρόκειται για ένα πρότζεκτ στο οποίο συμμετέχει ο όμιλος της Fiat, και για τον σκοπό αυτού, χρησιμοποιήθηκε ένα Panda Natural Power το οποίο έως και σήμερα έχει διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα - πάντα με το βιομεθάνιο του Ομίλου CAP.

Το συγκεκριμένο μοντέλο παρακολουθείται συστηματικά, με διεξοδικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται στο

CRF (το Ερευνητικό Κέντρο του ομίλου FCA) για να διασφαλιστεί ότι το βιομεθάνιο που παράγεται από τα λύματα δεν παρουσιάζει αντενδείξεις ή αρνητικές επιπτώσεις στον κινητήρα - όπως, δηλαδή, αυτό που παράγεται από αγροτικά ή στερεά αστικά απόβλητα.

Σήμερα, η προώθηση της χρήσης του βιομεθανίου και άλλων προηγμένων βιοκαυσίμων από την πολιτεία στον τομέα των μεταφορών είναι γεγονός μέτρο κάτι που περίμεναν με ανυπομονησία οι τομείς γεωργίας και διαχείρισης αποβλήτων.

Με το συγκεκριμένο διάταγμα, η Ιταλία – που ήδη δείχνει το δρόμο στην υπόλοιπη Ευρώπη – θέτει από μόνη της το στόχο της κάλυψης του 10% των ενεργειακών αναγκών των μετακινήσεων από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2020, με έναν επιπρόσθετο στόχο για το προηγμένο βιομεθάνιο και τα υπόλοιπα προηγμένα βιοκαύσιμα στο 0.9% το 2020 και στο 1.5% το 2022.

Τι είναι το βιομεθάνιο;

Το βιομεθάνιο είναι ένα βιοκαύσιμο που παίρνουμε από τα λύματα και, στη δική μας περίπτωση, από τη βιομάζα αποβλήτων γεωργικής προέλευσης (η οποία ανανεώνεται με τον καιρό και κατά τον κύκλο της ζωής της έχει ενσωματώσει τον άνθρακα που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα) και από το οργανικό κλάσμα των στερεών αστικών λυμάτων που προέρχεται από τη διαλογή των αποβλήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα