Τι ισχύει με τον Παναθηναϊκό και την άδεια για την Ευρώπη


Δεν υπάρχει για φέτος κίνδυνος άμεσου αποκλεισμού του Παναθηναϊκού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρότι είναι πασιφανές ότι το τριφύλλι κινδυνεύει και μάλιστα σοβαρά να τεθεί υπό καθεστώς επιτήρησης από την UEFA σε περίπτωση που δεν πληρώσει το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.

Το συνολικό ποσό που πρέπει να διευθετήσει ο Παναθηναϊκός

για να περάσει τον πρώτο έλεγχο της UEFA είναι της τάξεως των 7 εκατ. ευρώ, ενώ εάν (αντί για 7) καταβάλει 2.5 εκατ. ευρώ (ποσό που θεωρείται άμεσα απαιτητό) τότε προβλέπεται να περάσει τη συγκεκριμένη πρώτη φάση ελέγχου.

Σε περίπτωση που οι πράσινοι δεν είναι σε θέση να διευθετήσουν ούτε τα 2.5 εκατ. ευρώ είναι ξεκάθαρο ότι θα μπουν σε καθεστώς επιτήρησης και θα τιμωρηθούν επίσης με πρόστιμο (penalty) από την UEFA.

Τον Δεκέμβρη επίσης θα υπάρξει ο δεύτερος έλεγχος που θα είναι εξίσου σημαντικός όσον αφορά στην διευθέτηση συγκεκριμένων χρεών, με τους ίδιους πάνω-κάτω σκοπέλους, ενώ ο τρίτος και σημαντικότερος έλεγχος γίνεται τον Μάρτιο οπότε και αποφασίζει οριστικά η UEFA εάν θα υπάρξει ή όχι ευρωπαϊκός αποκλεισμός της (όποιας) ομάδας.

Κι αυτό διότι το βασικό μέλημα της UEFA είναι μην τυχόν και βαρέσει... κανόνι κάποια ομάδα ενώ ήδη είναι έτοιμη να συμμετάσχει ή ακόμα χειρότερα συμμετέχει σε μία από τις διοργανώσεις της (Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ).

Για αυτό άλλωστε ο τρίτος έλεγχος τον Μάρτιο, λίγους μήνες πριν την έναρξη κάθε σεζόν, καθορίζει και το ποια ομάδα απ' αυτές που έχουν μη διευθετημένες οικονομικές υποχρεώσεις θα πάρει άδεια και ποια όχι.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα