Θυμίζουμε την Αλβανία του Χότζα


Τρέχοντας έφυγαν από την Ελλάδα οι Αζέροι που θα έπαιρναν τον ΔΕΣΦΑ. Τα παράτησαν, βλέποντας ότι εδώ, σε αυτή τη χώρα κανείς δεν βρίσκει άκρη, όταν θέλει να επενδύσει, να κάνει μια παραγωγική δουλειά. Κατάλαβαν και οι Αζέροι πως στην Ελλάδα ο επενδύτης κινδυνεύει, όχι μόνο να χάσει τα λεφτά του. Κυρίως απειλείται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, να διαπομπευτεί ως άνθρωπος και

προσωπικότητα, όπως συμβαίνει και με την περίπτωση του πρώην Εμίρη του Κατάρ με την επένδυση της Ζακύνθου.

Έκλεισαν τα γραφεία τους οι Αζέροι και εγκαταστάθηκαν στη Κωνσταντινούπολη, στους Τούρκους που πανηγυρίζουν με την εξέλιξη αυτή, γιατί διαπίστωναν με όσα έζησαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα όσα ξέρουν καλά εδώ και χρόνια οι ιθαγενείς επιχειρηματίες. Έμαθαν και εκείνοι με την σειρά τους, ότι στη χώρα μας δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή δουλειά, λόγω της νοοτροπίας που έχει η ελληνική πολιτεία στο σύστημα διοίκησης της, της λειτουργίας της δικαιοσύνης αλλά και της αντίληψης που έχει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας για την επιχειρηματικότητα.

Το κυριότερο συμπέρασμα που έβγαλαν είναι ότι στην Ελλάδα δεν ισχύουν οι συμβάσεις και οι υπογραφές. Ο κάθε υπουργός, ο κάθε δημόσιος λειτουργός μπορεί να πετάξει για μια σειρά λόγους, ασχέτους με τα υπογραφέντα, στο καλάθι των αχρήστων, όλα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ ενός επιχειρηματικού ομίλου και της ελληνικής πολιτείας.

Όλα τα παραπάνω οι Αζέροι τα έχουν γνωστοποιήσει σε όλη την διεθνή επιχειρηματική κοινότητα που επενδύει σε όλο τον κόσμο. Την ώρα που παρακαλάμε για επενδύσεις, οι Αζέροι τους προειδοποιούν με την αποχώρηση τους να μην πλησιάσουν Ελλάδα. Αυτό είναι η μεγαλύτερη ζημιά που παθαίνουμε με την μη εξαγορά του ΔΕΣΦΑ. Η χώρα μας φαίνεται στα μάτια όλων από την Ανατολή έως την Δύση, θυμίζει χώρα του πιο σκληρού υπαρκτού σοσιαλισμού, όπως ήταν η Αλβανία του Χότζα. Μια απομονωμένη χώρα που δεν ήθελε επαφές με τον έξω κόσμο- πέρα από την Κίνα- δηλώνοντας αυτάρκης. Ό,τι παρήγαγε, έτρωγε ο λαός της. Αν αυτό θέλουμε να είμαστε, ας βγούμε να το πούμε καθαρά στον υπόλοιπο κόσμο. Να ξέρουν και αυτοί πως θα μας αντιμετωπίσουν, αλλά και εμείς να προετοιμαστούμε να ζήσουμε με την αυτάρκεια μας, όπως οι Αλβανοί επί Χότζα. Η ευημερία που έζησαν εκείνοι μπορεί να μας ταιριάζει απόλυτα, να μας ικανοποιεί αφού κανένας ξένος δεν θα έχει στα χέρια του το πλούτο της χώρας μας. Μπορεί να πεινάσουμε αλλά θα είμαστε υπερήφανοι και ανεξάρτητοι, όπως νοιώθουν σήμερα μετά την αποχώρηση των Αζέρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα