UPD: Τουρκία: Προηγείται το "Ναι", μικραίνει η ψαλίδα


Ντέρμπι μέχρι το φινάλε αναμένεται στο δημοψήφισμα της Τουρκίας, παρά τις αρχικές προβλέψεις για θρίαμβο του "ναι". Οι κάλπες στη γειτονική χώρα έκλεισαν στις 5:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) και μετά από το 82,27% των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί, το "ναι" συγκεντρώνει το 52,3% έναντι του 46,8% που συγκεντρώνει έως τώρα το "όχι".

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Τουρκία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πολλές οι συμπλοκές μεταξύ οπαδών του "ναι" και του "όχι".

Υπάρχουν

αναφορές ακόμα και για τρεις νεκρούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, οπαδοί του "ναι" συγκρούστηκαν με αυτούς του "όχι", με αποτέλεσμα να πέσουν πυροβολισμοί από τους οποίους έχασαν τρεις άνθρωποι τη ζωή τους.

Επίσημα exit polls δεν υπάρχουν και έτσι ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα θα υπάρχει μετά τις εννέα το βράδυ, οπότε και αναμένεται να έχει καταμετρηθεί το 50% των ψήφων. Οι δημοσκοπήσεις δεν έδιναν μέχρι την τελευταία στιγμή σαφή εικόνα για τη διάθεση των Τούρκων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο η τηλεόραση του Σκάι, πάντως, στο 21% των εκλογικών τμημάτων, το «ναι» ελάμβανε ποσοστό 63%!

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) ο Τούρκος πρόεδρος ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη στέλνοντας το μήνυμα ότι η διαδικασία αυτή «δεν είναι συνηθισμένη».

Έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Εμινέ αλλά και δύο από τα εγγόνια του ο Ερντογάν τόνισε ότι «Θεού θέλοντος, το έθνος μας, εδώ και στο εξωτερικό, θα προχωρήσει προς το μέλλον απόψε, κάνοντας την προσδοκόμενη επιλογή».

«Πιστεύω ότι ο λαός μας θα αποφασίσει για μια ταχύτερη ανάπτυξη και για ένα άλμα προς τα εμπρός. Πιστεύω ότι ο λαός θα κάνει ένα βήμα προς το μέλλον κάνοντας τη σωστή απόφαση» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος. Τον Ερντογάν υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα οπαδοί του με τους οποίους συνομίλησε υπό το αυστηρό βλέμμα των ανδρών της προσωπικής του ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα