"Θεοί του μπάσκετ, αν με ακούτε, θέλω να επιστρέψω ως Γιάννης Αντετοκούνμπο"


"Θεοί του μπάσκετ, αν με ακούτε, θέλω στην επόμενη μπασκετική ζωή μου να επιστρέψω ως Γιάννης Αντετοκούνμπο, με όλα του τα αθλητικά προσόντα. Αφήστε μου μόνο το σουτ, δεν ζητάω πολλά, έτσι;". Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Ρέτζι Μίλερ. Έναν θρύλο του NBA. Το κείμενο θα μπορούσε να τελειώνει κάπου εδώ. Όταν ο Ρέτζι Μίλερ, ένας παίκτης που θεωρείται μέσα στους καλύτερους όλων των εποχών, μιλάει έτσι για τον Γιάννη, εμείς δεν έχουμε να πούμε πολλά περισσσότερα.

Το θέμα όμως δεν είναι τι έχουμε να πούμε εμείς. Αλλά

τι λένε οι άλλοι, εκείνοι που τα λόγια τους έχουν μεγάλη αξία για το μπάσκετ. Εκείνοι που έχουν γράψει ιστορία στα παρκέ που τη γράφει σήμερα ο Giannis. Γιατί ο Αντετοκούνμπο γράφει ιστορία. Μια ιστορία που πιθανότατα δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε ο ίδιος.

Τι έκανε ο 22χρονος Έλληνας φόργουορντ στο τελευταίο του παιχνίδι; Σημείωσε 28 πόντους, αλλά αυτό ήταν το... λιγότερο. Με την επίδοσή του κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς έγραψε πραγματική ιστορία. Έγινε πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA με τουλάχιστον 175 πόντους, 53 ριμπάουντ και 28 ασίστ στα πρώτα πέντε παιχνίδια μίας σεζόν!

Ο “Greek Freak” δεν έμεινε στο παραπάνω ρεκόρ, αλλά με τους 175 πόντους του ξεπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ όσον αφορά το καλύτερο ξεκίνημα σε πόντους από παίκτη των Μπακς μέσα σε μία σεζόν. Ξεπέρασε κατά 9 πόντους τους 166 πόντους, που πέτυχε ο παλαίμαχος σέντερ στα πρώτα 5 ματς των “ελαφιών” το 1970-71. Και αμέσως μετά ξεκίνησε το... πάρτυ της αποθέωσης.

Το ποστ του Ρέτζι Μίλερ για τον Γιάννη

If the Basketball Gods are listening, in my next basketball life, please let me come back with @giannis_an34 all around talents, but leave me with my jumper, that's not asking too much is it

Keywords
Τυχαία Θέματα