Τέλος εποχής για το New Musical Express

19:55 7/3/2018 - Πηγή: Pagenews

To ιστορικό βρετανικό μουσικό περιοδικό New Musical Express σταματάει την έντυπη εβδομαδιαία κυκλοφορία του, μετά από 66 ολόκληρα χρόνια, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο εκδότης του, Times Inc UK.

Το τελευταίο τεύχος του εμβληματικού περιοδικού, το οποίο γνώρισε μεγάλες δόξες κατά τη δεκαετία του '70, όταν και ταυτίστηκε με την κυριαρχία της πανκ μουσικής, θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Παρασκευή. Η κυριαρχία των ψηφιακών μέσων στον 21ο αιώνα δεν θα μπορούσε παρά να πλήξει και το μουσικό περιοδικό, το οποίο,

όπως αναφέρει ο εκδότης του, αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία του λόγω του αυξανόμενου κόστους παραγωγής και της σκληρής διαφημιστικής αγοράς, η οποία το κατέστησε μη βιώσιμο.

Οι επιταγές της εποχής αναγκάζουν την εκδοτική εταιρεία να ''επικεντρωθεί επενδυτικά στην περαιτέρω επέκταση του ψηφιακού κοινού του NME'', αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική της ανακοίνωση.

O διευθύνων σύμβουλος του Times Inc's UK, Πολ Τσιλ, σχολίασε πως ''το NME είναι ένα από τα πιο εμβληματικά "brand" των βρετανικών ΜΜΕ'', τονίζοντας πως η απόφαση να γίνει δωρεάν έντυπο το 2015, βοήθησε σημαντικά στην ενίσχυση της δημοφιλίας του NME.com, το οποίο απέκτησε το μεγαλύτερο κοινό του στην ιστορία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα