Τελικός Europa League: Θρίαμβος για την Ατλέτικο, 3-0 τη Μαρσέιγ


Ήταν το φαβορί πριν το ξεκίνημα του αγώνα. Και το απέδειξε με επιβλητικό τρόπο μέσα στο γήπεδο της Λιόν. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον Αντουάν Γκριζμάν να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και να σκοράρει τα δύο πρώτα γκολ, επιβλήθηκε της Μαρσέιγ με 3-0 και κατέκτησε το Europa League.

Μια Μαρσέιγ που στάθηκε πολύ άτυχη στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι Γάλλοι είδαν στο πρώτο ημίχρονο να τους πηγαίνουν όλα στραβά.

Στο 4' έχασαν τετ α τετ με τον Σανσόν, στο 21' είδαν την Ατλέτικο να ανοίγει το σκορ από ένα τραγικό προσωπικό λάθος και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο 30' έχασαν τον κορυφαίο παίκτης τους, τον Παγιέ, που αποχώρησε τραυματίας και με δάκρυα στα μάτια.

Η Ατλέτικο εκμεταλλεύτηκε το γκολ - δώρο και από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ, αρκούσε η εμπειρία της για να φτάσει σε έναν θρίαμβο, δίχως να εντυπωσιάσει αγωνιστικά. Αλλά σε έναν τελικό σημασία έχει το αποτέλεσμα. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Γκριζμάν πήρε την κάθετη πάσα από τον Κόκε και με υπέροχο πλασέ έκανε το 2-0, με τη Μαρσέιγ να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει.

Το έκανε μόνο όταν μπήκε στο ματς ο Μήτρογλου, ο οποίος είχε κεφαλιά στο δοκάρι στο 81' για να βάλει και πάλι στο ματς τη Μαρσέιγ. Από τη στιγμή που οι Μασσαλοί δεν μείωσαν ούτε σε εκείνο το σημείον, πλέον δεν υπήρχε ελπίδα, με τον Γκάμπι στις καθυστερήσεις να σημειώνει το... κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για την Ατλέτικο!

Keywords
Τυχαία Θέματα