Τάνια Τρύπη στο pagenews.gr: «Πρέπει να ακούμε το ένστικτό μας γιατί μάς προστατεύει…»


Η Τάνια Τρύπη είναι ένα υπέροχο πλάσμα. Ευγενική, άμεση και ιδιαιτέρως τυπική είναι πάντα πρόθυμη να απαντήσει με την αλήθεια που τη διακατέχει για ό,τι την ρωτήσεις.

Αεικίνητη, ευαίσθητη αλλά και μια δυναμική και αποφασιστικότητα που ξαφνιάζει –ευχάριστα- μας παραχώρησε μια συνέντευξη για τους αναγνώστες του pagenews, που την αγαπούν και την παρακολουθούν. Την ευχαριστώ πολύ και της εύχομαι πάντα επιτυχίες.

Συνέντευξη στην Έπη Τρίμη

-

Τάνια ξεκίνησες την ηθοποιία από την τρυφερή ηλικία των 12 ετών στο Μιούζικαλ Άννυ με παραγωγό την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο Κηποθέατρο «Αλίκη». Αν γύριζες το χρόνο πίσω πιστεύεις πως είναι η κατάλληλη ηλικία για ένα παιδί να εκτεθεί και να εργαστεί;

Όχι δε θα γυρνούσα το χρόνο πίσω και δε θα άλλαζα απολύτως τίποτα. Τότε είχαμε τον κινηματογράφο, το θέατρο και την «καλή» τηλεόραση. Κατά συνέπεια δεν επιδέχεται σύγκρισης διότι την εποχή που εγώ ασχολήθηκα, η έκθεση ήταν πολύ περιορισμένη. Στον αντίποδα- σήμερα- θέλει μεγάλη προσοχή μια αντίστοιχη περίπτωση. Εγώ, έζησα μια πολύ ισορροπημένη παιδική ηλικία.

- Έχεις κάνει δυο υπέροχους γάμους και δύο παιδιά. Πώς μπορεί κάποιος να διατηρήσει αγαστές σχέσεις με τους πρώην και να κρατήσει τις ισορροπίες εντάσσοντας και ένα νέο σύντροφο;

Είναι καθαρά θέμα πολιτισμού και προτεραιότητας των παιδιών.

- Πιστεύεις πως υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ ομότεχνων ή υπάρχουν δυνατές υποστηρικτικές φιλίες που κρατούν ακόμη και αν οι δρόμοι δεν είναι παράλληλοι;

Από τη δική μου οπτική, πιστεύω πως υπάρχουν δυνατές και ουσιαστικές φιλίες . Τα πάντα είναι θέμα χαρακτήρα και ποιότητας ανθρώπων. Όποτε εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου, δε βγήκα χαμένη. Βέβαια, όπως συμβαίνει σ’ όλο τον κόσμο έχω και εγώ απογοητευτεί. Είμαι όμως αισιόδοξος άνθρωπος και βλέπω ό,τι συμβαίνει με μια θετική ματιά. Λειτουργώ περισσότερο συναισθηματικά παρά λογικά.

- Τί ρόλο παίζει για σένα η εμφάνιση; Βλέπω πως κάνεις συχνές αλλαγές στα μαλλιά σου, αναφορικά με το χρώμα. Είναι θέμα διάθεσης ή μόδας;

Οι αλλαγές που κάνω στα μαλλιά μου, συμβαδίζουν κατά κύριο λόγο με τους ρόλους που υποδύομαι. Κατά συνέπεια κάθε αλλαγή είναι καλοδεχούμενη κάτω από τις συνθήκες αυτές. Μου αρέσουν τα μαλλιά μου όπως είναι και δεν έχω λόγο να τα αλλάζω στην προσωπική μου ζωή.

- Από την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη, στο EL CONVENTO DEL ARTE, εσύ και ο Αλέξανδρος Ρήγας θα μαγέψετε τους θεατές από σκηνής, με τις μουσικές σας επιλογές, τα ντουέτα σας, αλλά και τους απολαυστικούς καυστικούς διαλόγους που ανταλλάσσετε σ’ ένα μαγικό γεμάτο strass πάντρεμα του θεάτρου, του bar, του μιούζικαλ, της κωμωδίας και μίας αληθινής πρότασης για διασκέδαση. Μίλησέ μας για την εν λόγω συνεργασία και πώς προέκυψε.

Η σχέση που έχω αναπτύξει με τον Αλέξανδρο Ρήγα είναι δυνατή και ουσιαστική και χαίρομαι πολύ που συνεργαζόμαστε. Τον αγαπώ πολύ. Είναι ένα ιδιαίτερο παιδί και μια χειμαρρώδης προσωπικότητα. Πρόκειται για πολύ ταλαντούχο άνθρωπο και έχουμε μια εξαιρετική χημεία μεταξύ μας. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και έχουμε κάνει μια πολύ όμορφη παράσταση, μουσική, με μαέστρο μας το Σωτήρη Σινάνη.

Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 4 παραστάσεις . Η πρώτη στις 11 Οκτωβρίου ήταν άκρως επιτυχής. Ακολούθησε στις 18 και απομένει μια ακόμη στις 25. Για το δε Νοέμβριο υπάρχει μια προγραμματισμένη εμφάνιση για την 1η Νοεμβρίου.

Το STRASS είναι μια μουσικο - θεατρική παράσταση που με μεγάλη δόση από χιούμορ και ευφυή κείμενα, μάς ξεναγεί αρχικά σε διάσημα τραγούδια επιτυχίες του παγκόσμιου κινηματογράφου και θεάτρου (all that jazz, big spender, light my fire, it s men’s world, Roxanne, bang bang κ.ά.) και εν συνεχεία μας φέρνει στα καθ’ ημάς, στο ελληνικό ρεπερτόριο με μνήμες, αναμνήσεις και πολύ διάθεση για χορό, ποτό, κέφι και τραγούδι… (γερνάω μαμά, όπα είπα λέω, τα παιδιά του Πειραιά, το τραμ το τελευταίο, όταν πίνει μια γυναίκα, ιστορία μου αμαρτία μου, αυτή η νύχτα μένει, μια ζωή πληρώνω, το ροκ, ανήκω σε ‘μενα, γύφτισσα μέρα, ταμπακέρα κ.ά.).

Θα σου αποκαλύψω και την υπόθεση. Ένας σκηνοθέτης αποφασίζει να ανεβάσει ένα μιούζικαλ σ’ ένα νυχτερινό μαγαζί. Έχει το έργο, έχει τις ιδέες, έχει το κέφι και περιέργως για την εποχή… έχει και τα χρήματα. Αυτό που δεν έχει είναι ταλαντούχες και ωραίες γυναίκες να πλαισιώσουν τους απαιτητικούς ρόλους του φιλόδοξου μιούζικαλ.

Η κατάλληλη υποψήφια πρέπει να έχει πολύ ωραία φωνή, άρτιο υποκριτικό ταλέντο, εξαίσια κίνηση και αποστομωτική εμφάνιση. Αίσθηση του χιούμορ, αίσθηση της σκηνής, αίσθηση του αισθησιασμού/ερωτισμού, έκτη αίσθηση και φυσικά… να προκαλεί αίσθηση!

Όσες πιστές, καλούνται να προσέλθουν στην οντισιόν που διοργανώνει ο φιλόδοξος και απαιτητικός σκηνοθέτης.

Ένα βράδυ λοιπόν, η οντισιόν αρχίζει… και αφήνοντας άναυδο τον ιδιότροπο σκηνοθέτη, εμφανίζεται η υποψήφια εκείνη που θα κερδίσει τόσο αυτόν όσο και το κοινό… που θα μας ταξιδέψει με το τραγούδι και την κίνηση της στο ψυχαγωγικό και εκθαμβωτικό χώρο της show business… γιατί ως γνωστόν και στα ελληνικά «there is no business like show business”…!!!

- Το χειμώνα αυτόν θα κάνεις και κάτι άλλο παράλληλα ή θα σου απορροφήσει όλη την ενέργεια και το χρόνο το EL CONVENTO DEL ARTE;

Με τον Αλέξανδρο Ρήγα θα συνεργαστούμε και στο musical “Fame” όπου υποδύομαι την καθηγήτρια τραγουδιού. To «Fame» θα παιχτεί, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Ο Αλέξανδρος Ρήγας θα υπογράφει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία. Είναι βασισμένο δε στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία και την εξαιρετικά επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, στον "Πυρετό της Δόξας".

Επίσης, θα συνεργαστώ με τον πρώην πεθερό μου , Κωνσταντίνο Καζάκο και χαίρομαι και ανυπομονώ γι’ αυτό. Παράλληλα, κάνω δικά μου live με μουσική από το σινεμά και το θέατρο. Επίσης, έχω και τις συναυλίες του Γιώργου Κατσαρού.

Τέλος, για δεύτερη σεζόν παίζω και στο «Φως του γκαζιού», το κλασικό αστυνομικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Είναι γραμμένο το 1938 από τον Πάτρικ Χάμιλτον, έναν από τους πιο φημισμένους συγγραφείς του εικοστού αιώνα, «Το φως του γκαζιού» ακολουθεί την παράδοση των σπουδαίων θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσκοκ, της Άγκαθα Κρίστι και του Τζων Πρίστλεϋ – και ανακηρύσσεται ως ένα αριστούργημα του είδους του.

Φέτος, θα παίζεται Δευτερότριτα. Εκεί, ο ρόλος είναι από τα πιο μαγικά και αγαπημένα πράγματα που έχω κάνει. Υποδύομαι μια κοπέλα πολύ εύθραυστη συναισθηματικά την οποία σιγά σιγά την τρελάνει ο σύζυγός της. Δεν ξέρουμε τί είναι πραγματικότητα και τί είναι παραίσθηση…



- Ποια είναι η σχέση σου με τα ΜΜΕ;

Τα ΜΜΕ, μου έχουν φερθεί πολύ καλά και με έχουν σεβαστεί. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που γράφονται ανακρίβειες. Επειδή εγώ απαντώ πάντα στις ερωτήσεις θα μπορούσαν οι δημοσιογράφοι να με ρωτήσουν και να διασταυρώσουν τί ισχύει πραγματικά.

- Πού τοποθετείς τον εαυτό σου και πώς κρατάς τις ισορροπίες μέσα σου βλέποντας τις εικόνες φτώχιας και παρακμής;

Όταν έχεις παιδιά πρέπει να κάνεις αντίσταση. Είμαι από τη φύση μου πολύ αισιόδοξος άνθρωπος. Έχω περισσότερους λόγους, λοιπόν, να είμαι ακόμη πιο αισιόδοξη και να κρατάω αντιστάσεις. Ωστόσο, η ζωή δεν έχει μόνο δυστυχία αλλά και χαρά. Φύση είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και η θετική σκέψη πάντα είναι βοηθητική.

- Τί σε χαρακτηρίζει ως άνθρωπο;

Δυναμική, ευαισθησία και ένστικτο.

- Ποια είναι τα θετικά και αρνητικά σου στοιχεία;

Είναι αυτά που με χαρακτηρίζουν και απάντησα στην προηγούμενη ερώτηση, Επίσης λειτουργώ με το συναίσθημα και το χιούμορ. Τα αρνητικά τα βλέπουν οι άλλοι. Όμως, η πολύ υπομονή είναι επιβλαβής για εμάς και εξυπηρετική για όσους την απολαμβάνουν.


- Ένα moto που σε χαρακτηρίζει;

Αύριο είναι μια άλλη μέρα και τα πάντα έχουν λόγο που γίνονται.

Keywords
ενστικτο, ευχαριστώ πολύ, εν λόγω, το φως, θεατρο, εμφάνιση, jazz, big, light, fire, world, πειραιας, τραμ, ροκ, business, fame, μετάφραση, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, live, φως, μμε, moto, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, βουγιουκλακη, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, μετάφραση, γυναικα, εικονες, θεμα, θριλερ, μμε, μουσικη, ρηγας, σινεμα, τηλεοραση, τραγουδια, φως, χημεια, moto, αλικη βουγιουκλακη, ανθρωπος, αναμνησεις, βραδυ, γινονται, γυαλινο μουσικο θεατρο, δικη, υπαρχει, εκθεση, ενεργεια, εν λόγω, εμφάνιση, εποχη, ετων, ευχαριστώ πολύ, ζωη, ιδεες, ηθοποιια, ηλικια, υπομονη, υποθεση, ισχυει, θετικη σκεψη, κινηση, κοεν, λογο, μαεστρο, μαλλια, μαμα, ματια, μιουζικαλ, νυχτα, παντα, ομορφη, οντισιον, παιδι, παιδια, ρηγα, ροκ, ρολο, σεζον, συνεχεια, σειρα, σκηνοθεσια, τι ειναι, φυση, φωνη, χιουμορ, χιτσκοκ, χρωμα, χαρα, business, big, ελληνικα, ερωτησεις, fire, για σενα, γυαλινο, ιδιαιτερο, jazz, κειμενα, κοπελα, light, ποτο, θετικα, υπεροχο, world
Τυχαία Θέματα