Ταϊλάνδη: Κηδεύεται ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέζ... ένα χρόνο μετά το θάνατό του (pics)


Χιλιάδες άνθρωποι στην Ταϊλάνδη κοιμήθηκαν στους δρόμους περιμένοντας την κηδεία και την αποτέφρωση του Βασιλιά της χώρας, Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέζ, που θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Ντυμένοι στα μαύρα και με βαρύ πένθος οι κάτοικοι της Ταϊλάνδης περιμένουν καρτερικά την τελετή από την περασμένη Δευτέρα παρά την κακοκαιρία που επικρατεί στη χώρα.

Ο Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέζ ήταν ο μακροβιότερος βασιλιάς της Ταϊλάνδης. Ανέλαβε τα

καθήκοντά του στις 9 Ιουνίου του 1946 και παρέμεινε στο θρόνο ως τον θάνατό του στις 13 Οκτωβρίου 2016, ως Ράμα ο Ένατος. Το 2008 κατατάχθηκε στην πρώτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους μονάρχες στον κόσμο, από το περιοδικό Φορμπς, με περιουσία 35 δισ. δολαρίων.

Γεννήθηκε στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, στις ΗΠΑ, στις 5 Δεκεμβρίου 1927 και κατάγεται από τη δυναστεία των Σακρί. Ο επίσημος τίτλος του ήταν «Ο Μέγας» και ήταν επίσης γνωστός ως Ράμα Θ΄. Το όνομα του, Bhumibol Adulyadej, σημαίνει «Δύναμη της Γης, Ασύγκριτη Δύναμη». Ήταν γιος του Μαχιντόλ Αντουνιαντέτ και της Σανγκουάλ και είχε το ρεκόρ παραμονής στην εξουσία για οποιονδήποτε Αρχηγό Κράτους ή κυβερνήσεως στον κόσμο.



Keywords
Τυχαία Θέματα