Τα νέα BMW i8 Roadster και BMW i8 Coupe στη γραμμή εκκίνησης


Πρόκειται για δύο plug-in υβριδικά μοντέλα που υιοθετούν την εξελιγμένη τεχνολογία BMW eDrive, και επιτρέπει μεγαλύτερη αυτονομία και περισσότερο χρόνο λειτουργίας αμιγώς στο ηλεκτρικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τη βαυαρική φίρμα η παγκόσμια πρεμιέρα του BMW i8 Roadster θα γίνει τον Μάιο του 2018.

Το νέο BMW

i8 Roadster εκτός από την open-top οδηγική εμπειρία με τον σπορ διθέσιο χαρακτήρα της είναι σχεδόν αθόρυβο και προσφέρει μια μηδενικών ρύπων οδήγηση με ταχύτητα έως 120 km/h. Αρκεί, ο οδηγός να πιέσει το μπουτόν eDrive.

Στα high lights του μοντέλου οι ειδικές ενισχύσεις του αμαξώματος και οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω. Το πλαίσιο του παρμπρίζ κατασκευάζεται επίσης από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP).

Η αναπόφευκτη αύξηση βάρους του νέου BMW i8 Roadster σε σχέση με το νέο BMW i8 Coupe περιορίζεται σε περίπου 60 κιλά!

Το νέο μοντέλο κινείται από ένα Plug-in υβριδικό σύστημα με βελτιστοποιημένη τεχνολογία BMW eDrive. Διαθέτει αύξηση χωρητικότητας κυψελών μπαταρίας ιόντων λιθίου από 20 - 34 Ah, με μικτή χωρητικότητα ενέργειας από 7.1 - 11.6 kWh.

Ο ηλεκτροκινητήρας με μέγιστη ισχύ αυξημένη κατά 12 hp είναι στους 143 hp. Συνδυάζεται με τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα που έχει απόδοση 231 hp. Η κατανάλωση του κάτω από τα 2,1 λίτρα/100χλμ!

Keywords
Τυχαία Θέματα