Τα "απόνερα" του Brexit: "Μύλος" LSE και DB για την έδρα της νέας εταιρείας

11:37 3/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Εάν προχωρήσει η συγχώνευση της London Stock Exchange και της Deutsche Boerse, το νέο σχήμα θα έχει τα κεντρικά του γραφεία στο Λονδίνο, όπως έχει προγραμματιστεί, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λειτουργίας του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, Ξαβιέ Ρολέ.

Οι ρυθμιστικές αρχές στη Γερμανία πιέζουν τα κεντρικά γραφεία να μετακινηθούν στη Φρανκφούρτη, καθώς δεν θέλουν η έδρα της εταιρείας να βρίσκεται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένης της απόφασης

της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.

«Αυτό οικοδομείται ως συγχώνευση, όχι για να υπάρξει εκχώρηση εξουσίας», δήλωσε ο Ρολέ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. «Δεν είναι ένα έργο που τροφοδοτείται από εθνικισμό».

Την Κυριακή, η LSE είπε ότι δεν θα δεχθεί μια βασική προϋπόθεση που έθεσαν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού προκειμένου να εγκριθεί η συγχώνευση των 29 δισεκ. ευρώ, εκτροχιάζοντας ουσιαστικά τη συμφωνία.

Ο Ρολέ αναμένεται να αποχωρήσει από την LSE εάν προχωρήσει η συμφωνία, αλλά σήμερα δήλωσε ότι εάν η συγχώνευση καταρρεύσει, τότε «φαίνεται πως η συνταξιοδότησή μου αναβάλλεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα