Τα "ανοιχτά μέτωπα" της κυβέρνησης


Τρεις είναι οι "καυτές πατάτες" που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σε ελληνοτουρκικά, σκοπιανό και υπόθεση Σαββίδη. Τα απρόσμενα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, τεντώνοντας τα "επικοινωνιακά σχοινιά" του Μαξίμου.

Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες έχουν ανατραπεί όλοι οι σχεδιασμοί που υπήρχαν, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναγκάζεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό με

την υπόθεση των επιδοτούμενων ενοικίων, ακολούθησαν η εμπλοκή στο Σκοπιανό, η κλιμάκωση της προκλητικότητας του Ερντογάν με την σύλληψη των δύο στρατιωτικών και τα πρωτοφανή γεγονότα στο ποδόσφαιρο.

Οι στρατιωτικοί και ο απρόβλεπτος Ερντογάν

Τα όσα συνέβησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα για την κυβέρνηση καθώς θα πρέπει να συνεννοηθεί με τον απρόβλεπτο και επικίνδυνο Ταγίπ Ερντογάν, που αναζητά συνεχώς εχθρούς προκειμένου να συντηρήσει εθνικιστικό αφήγημα του στο εσωτερικό της χώρας του. Το ανησυχητικό είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια το Μαξίμου αρχίζει να ξεμένει από συμμάχους, καθώς όλοι πλέον «νίπτουν τας χείρας τους» καλώντας τις δύο χώρες να τα βρουν μεταξύ τους.

Παράλληλα, ο Φώτης Κουβέλης κρατά αποστάσεις από τη γραμμή Καμμένου περί ομηρίας των δύο στρατιωτών, που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα κρατηθούν στην Αδριανούπολη, ως και τις 30 Μαρτίου, οπότε και έχει οριστεί να δουν τον αρμόδιο Τούρκο δικαστή.

Υποτίμησαν τις αντιδράσεις στο Σκοπιανό

Ένα ακόμη απρόσμενο γεγονός που φαίνεται να υποτίμησε αρχικά η κυβέρνηση ήταν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας για το Σκοπιανό. Η επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου, θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.


"Αχίλλειος πτέρνα" για την κυβέρνηση αποτελεί και η στάση του Πάνου Καμμένου στο σκοπιανό.

Υπόθεση Σαββίδη

Η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο στο γήπεδο της Τούμπας συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία και τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Η κυβέρνηση μετά την αμηχανία των πρώτων ημερών αποφάσισε να μην έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τον μεγαλομέτοχο του του ΠΑΟΚ, γενικεύοντας την κατάσταση.

Η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος έφερε το Μαξίμου απέναντι σχεδόν όλες τις ομάδες οι οποίες δεν δέχονται να πληρώσουν την έφοδο του Ρώσου επιχειρηματία στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Το Μαξίμου επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα εκτιμώντας πως το χρονικό διάστημα που θα υπάρξει μέχρι να ξανανοίξουν τα γήπεδα η υπόθεση θα έχει ξεχαστεί ενώ παράλληλα θα έχει βγει και απόφαση του αθλητικού δικαστηρίου για τις ποινές που θα επιβληθούν στον Ιβάν Σαββίδη αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα