Συνάντηση Αναστασιάδη - Κοτζιά ενόψει της Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό


Συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη είχε ο Νίκος Κοτζιάς, παρουσία και και του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη, ενόψει της Διάσκεψης για το Κυπριακό, που θα γίνει στη Γενεύη στις 28 Ιουνίου.

Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 3ης Τριμερούς

Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, και σε δηλώσεις του ο Νίκος Αναστασιάδης την χαρακτήρισε «δημιουργική», όπως ήταν και η συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Έχουμε μελετήσει πώς θα αντιμετωπίσουμε διάφορα σενάρια που μπορεί να προκύψουν ενόψει της Γενεύης», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ότι «είναι προετοιμασμένοι να κάτσουν και εβδομάδες στη Γενεύη», ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε ως εξής: «Για διακοπές; Μακάρι να είναι δημιουργική η συνάντηση και δεν χρειάζονται εβδομάδες».

Σε άλλη ερώτηση, αν το κοινό κείμενο που θα παρουσιαστεί θα πρέπει να είναι και συμφωνημένο, απάντησε πως «από τη στιγμή που θα είναι κοινό θα είναι και συμφωνημένο» και παρέπεμψε στην αυριανή συνάντηση του με τον κ. Άιντε.

Ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε «πάρα πολύ ενδιαφέρουσα» τη συνάντηση, και εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τον δημιουργικό τρόπο με τον οποίο συζητάμε κάθε φορά την κοινή μας πολιτική στα μεγάλα θέματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα