Στους δρόμους οι διαδηλωτές κόντρα στο απαγορευτικό της ΕΛΑΣ


Κόντρα στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, την οποία εξέδωσε η ΕΛΑΣ, διαδηλωτές από το ΠΑΜΕ και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν κλείσει αυτή την ώρα τους δρόμους, διαδηλώνοντας κατά της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα.

Ειδικότερα, διαδηλωτές

του ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν συγκεντρωθεί στην Πατησίων και συγκεκριμένα στο ύψος του Πολυτεχνείου μέχρι τα Χαυτεία. Στόχος της πορείας είναι κατευθυνθεί προς την αμερικανική πρεσβεία.

Άνδρες της αστυνομίας βρίσκονται παντού, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, κλούβες έχουν αποκλείσει την Σταδίου στο ύψος της οδού Αμερικής. Οι αρχές είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Την ίδια ώρα, στην Ομόνοια συγκεντρώνονται οι οπαδοί του ΠΑΜΕ και στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 18:30, αναμένεται να πάρει μέρος και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημειώνεται πως λειστές για τη διέλευση των οχημάτων παραμένουν αυτή την ώρα οι οδοί Πατησίων, Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πως «η κυβέρνηση με τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων και των πορειών καταλύει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού». Όπως τόνισε, «το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Οι κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων μέρες Πολυτεχνείου αποτελούν πρόκληση στους ήρωες του Νοέμβρη που έδωσαν το αίμα τους για τη Δημοκρατία ενάντια στην αμερικανοκρατία. Διαδηλώνουμε και στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, δίκαιη, ανεξάρτητη με το λαό αφέντη στον τόπο του». Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή η μέρα δεν θα αργήσει να ξημερώσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα