Στόχοι κυβερνο-επιθέσεων τα συστήματα Mac


Χάκερς ανέπτυξαν νέες παραλλαγές, οι οποίες στοχεύουν αποκλειστικά υπολογιστές της Apple, με τα συστήματα Mac να πέφτουν θύματα κυβερνο-επιθέσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, χάκερς έχουν δημιουργήσει ένα λυτρισμικό και ένα κατασκοπευτικό λογισμικό. Το πρώτο κρυπτογραφεί τα δεδομένα του υπολογιστή και απαιτεί πληρωμή λύτρων για την απελευθέρωση των αρχείων.

Το κατασκοπευτικό λογισμικό, από την άλλη, παρακολουθεί

τι κάνουν οι χρήστες, συλλέγοντας πολύτιμες προσωπικές πληροφορίες. Ειδικοί αναφέρουν ότι τα δύο κακόβουλα λογισμικά αποτελούν μεγάλη απειλή για τους χρήστες, αφού οι δημιουργοί τους επιτρέπουν σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να τα χρησιμοποιεί δωρεάν.

Τα δύο προγράμματα ανακάλυψαν οι εταιρείες κυβερνο-ασφάλειας Fortinet και AlienVault. Όπως αναφέρουν σε έκθεσή τους, όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο από τα προγράμματα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους χάκερς και να τους παράσχουν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα ήθελαν να εγκατασταθεί το κακόβουλο λογισμικό. Από την πλευρά τους οι χάκερς ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους ότι οι πληρωμές που θα καταβάλλονται από τα θύματα του λυτρισμικού θα μοιράζονται μεταξύ αυτών και των πελατών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα