Στην προεκλογική μάχη χωρίς "γάντια" η ΝΔ


Για μια εκλογική μάχη χωρίς "γάντια” προετοιμάζεται η ΝΔ, καθώς βλέπει καθημερινά πλέον την απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να πολώνει το κλίμα με επιθέσεις, που δεν έχουν μόνο πολιτικό χαρακτήρα.

Στο εσωτερικό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αποφασίσει την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σε Βρυξέλλες

και Βερολίνο και πιστεύουν ότι θα επιχειρήσει να πλήξει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος του.

Δεν είναι τυχαίο, λένε πηγές στην οδό Πειραιώς, ότι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και ειδικότερα τόσο ο κ. Τζανακόπουλο όσο και ο κ. Παππάς, στοχοποιούν “ανοιχτά” τον πρόεδρο της ΝΔ, θέτοντας θέματα ηθικής τάξης και επιμένοντας ακόμη και στο ανύπαρκτο, κατά τη ΝΔ, ζήτημα με τον “Εθνικό Κήρυκα Χανίων” και την δανειοδότηση που είχε εξασφαλίσει ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Βουλευτές της ΝΔ έχουν εισηγηθεί στον αρχηγό του κόμματος να απαντά στους ίδιους τόνους, διότι – επισημαίνουν τα ίδια πρόσωπα -,υπάρχει ένα κοινό που θέλει μια πιο δυναμική αντιπολίτευση. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει αυτή την τακτική. Θέλει να μείνει μακριά από τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, προκειμένου να μπορέσει να ενώσει δυνάμεις, μετά τις εκλογές και εφόσον ο ίδιος έχει αναδειχθεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού.

Από την άλλη πλευρά, όμως, έχει δώσει εντολή σε βουλευτές, αλλά και στο γραφείο Τύπου του κόμματος του, να μην αφήνουν τίποτε αναπάντητο. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες εκδόθηκε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση – απάντηση στον κ. Παππά. «Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ” - τονίστηκε στην ανακοίνωση - “που είναι ταυτισμένη με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου και η κομματική “ΑΥΓΗ” με μέτοχο offshore εταιρία, ξαναχτύπησαν. Επανήλθαν στο θέμα των δανείων της εταιρίας “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” για να αποκρύψουν το “σκάνδαλο” της δανειοδότησης της “ΑΥΓΗΣ” με την εγγύηση της μελλοντικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα αγνοώντας ότι η εταιρία “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη και τα τραπεζικά της δάνεια είναι πλήρως ενήμερα, ρυθμισμένα και εξασφαλισμένα, καθώς υπάρχουν σοβαρές εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις”. “Καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να αφήσει τα κηρύγματα και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων, που ο ίδιος και η πολιτική του δημιούργησαν”, κατέληξε η ανακοίνωση.

Πάντως, στο στόχαστρο της ΝΔ θα βρεθούν το επόμενο διάστημα, σε επίπεδο στελεχών, εκτός από τον κ. Παππά, οι κ.κ. Πολάκης, Παρασκευόπουλος, Φίλης αλλά και ο κ. Βαρουφάκης, προκειμένου η Αξιωματική Αντιπολίτευση να συνδέσει την πρώτη θητεία της κυβέρνησης με την δεύτερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα