Στη γιαγιά του παραδίδεται ο γιος της Ρούπα

18:14 8/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Στη γιαγιά του παραδίδεται ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη με διάταξη της εισαγγελέως Ανηλίκων.

Η εισαγγελέας, αφού μελέτησε τις εκθέσεις των ειδικών, κρίνει ότι την επιμέλεια του 6χρονου πρέπει να αναλάβει μόνο η μητέρα της κρατούμενης και όχι και η αδελφή της, όπως είχε αιτηθεί αρχικά.

Υπενθυμίζεται οτι η Πόλα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας με το αίτημα να παραδοθεί ο γιος τους στα συγγενικά τους πρόσωπα.

Η

εισαγγελική λειτουργός, επικαλείται στη διάταξή της τις εκθέσεις παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών "βάσει των οποίων και ενεργώντας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου, κρίνεται ότι η ανάθεση της επιμέλειας στη μητρική γιαγιά είναι υπό τις παρούσες συνθήκες, η πλέον ενδεδειγμένη λύση".

Η διάταξη της εισαγγελέως ορίζει για την επιμέλεια τους εξής υπό όρους:

Α) ότι τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του ανηλίκου στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον και

Β) με επιμέλεια της γιαγιάς, να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της, να στηριχθεί η ψυχική υγεία του παιδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους.

Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της αναφέρεται και στους λόγους που επιλέγει για την επιμέλεια του μικρού μόνο η γιαγιά του και όχι και η αδελφή της Πόλας Ρούπα:

"Από την εκτίμηση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΙΔΩΝ προέκυψε ότι ο ανήλικος έχει καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τη γιαγιά του και ότι υφίσταται αισθήματα τρυφερότητας. Η σχέση αυτή έχει ήδη εδραιωθεί σε προγενέστερο χρόνο όταν η ίδια είχε αναλάβει εν τοις πράγμασι την επιμέλειά του κατά το χρόνο που η μητέρα του τελούσε υπό προσωρινή κράτηση. Επίσης προέκυψε ότι οι συνθήκες στέγασης και φροντίδας του ανήλικου από τη γιαγιά του είναι ικανοποιητικές".

Bρέθηκε κι άλλο κρυσφήγετο

Μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων που βρέθηκαν στα σπίτια της Ρούπα και της 25χρονης, ένας πολίτης επικοινώνησε με την αστυνομία και αποκάλυψε και το νέο κρησφύγετο της Ρούπα στην περιοχή του Ωρωπού.

Αστυνομικές πήγες αναφέρουν πως το διαμέρισμα ήταν νοικιασμένο τουλάχιστον δύο χρόνια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως μέχρι αυτή την ώρα στο σπίτι δεν έχουν βρεθεί όπλα ή εκρηκτικά και οι αρχές θεωρούν πως η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη το χρησιμοποιούσε ως εξοχικό.Στο νοσοκομείο Ρούπα- Αθανασοπούλου

Η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου μεταφέρθηκαν σήμερα το νοσοκομείο "Σωτηρία".
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το πρωί οι δύο κρατούμενες παραπονέθηκαν ότι ένιωθαν αδιαθεσία και αδυναμία.

Έτσι, μεταφέρθηκαν με ισχυρή συνοδεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο εφημερεύον "Σωτηρία", όπου βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα.

Σύμφωνα και πάλι με την αστυνομία, περιμένουν να υποβληθούν προληπτικά, σε μια σειρά εξετάσεων, προκειμένου να αποφανθούν οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα