Στη Δικαιοσύνη την Τετάρτη οι εννέα Τούρκοι συλληφθέντες


Στη Δικαιοσύνη οδηγούνται την Τετάρτη οι εννέα Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα, όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή

του σε παλαιότερη υπόθεση. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπόθεση του ταχύπλοου που είχε κατασχεθεί στις Οινούσες τον Ιούλιο του 2013, γιατί μετέφερε βαρύ οπλισμό που προοριζόταν για την Τουρκία και συγκεκριμένα για την οργάνωση DHKP-C.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, εκτός των άλλων, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι CZ.

Στα τρία διαμερίσματα που έγιναν το πρωί οι συλλήψεις των παραπάνω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός τεχνολογικού και ψηφιακού υλικού, εκρηκτικά καθώς και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο οι 9 συλληφθέντες σχεδίαζαν χτύπημα εναντίον του Τούρκου προέδρου κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, που θα γίνει στις 7 και 8 Δεκεμβρίου όπως επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Χακάν Τσαβούσογλου επανέλαβε μάλιστα ότι ο Ταγιπ Ερντογάν είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια.

Σε ανταπόκριση από την Αθήνα η εφημερίδα Hurriyet επισημαίνει στην ιστοσελίδα της ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν οκτώ άντρες και μία γυναίκα σε τρεις διαφορετικές διευθύνσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναφέρει η εφημερίδα, τους κατάσχεσαν τα USB, ενώ σε ένα από τα σπίτια βρέθηκε και μια ουσία που δεν είναι γνωστή και στάλθηκε για εξετάσεις στα εργαστήρια της Αστυνομίας. Αναφέρεται ακόμη ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν Κούρκοι και Αφγανοί.

Οι εννέα συλληφθέντες (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικών και άλλα αδικήματα.

Με βάση αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η συγκεκριμένη ομάδα που εξαρθρώθηκε, φέρεται να σχετίζεται με την παλαιότερη υπόθεση της μεταφοράς οπλισμού με σκάφος που είχε εντοπιστεί στη Χίο, το 2013.

Η έρευνα στα τρία διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα, όπου έγινε έφοδος της Αντιτρομοκρατικής του πρωί της Τρίτης και προσήχθησαν οι εννέα Τούρκοι υπήκοοι, (για έναν εκ των οποίων υπήρχε ένταλμα σύλληψης από παλαιότερη υπόθεση), είναι ακόμα στην αρχή.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα υλικά για κατασκευή βομβών που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και ερευνάται για ποιον σκοπό τα είχαν στην κατοχή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα