Σπίρτζης: Θα περάσει από τη Βουλή η συμφωνία με τους δανειστές

13:21 4/2/2017 - Πηγή: Pagenews

«Η συμφωνία με τους δανειστές θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή» δήλωσε στην «Αγορά» ο Χρήστος Σπίρτζης, που σημείωσε πως δεν πρόκειται να γίνει υποχωρήσεις από την κυβέρνηση σε θέματα αρχών.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι «έχουμε πολλά τμήματα υποχρεώσεων εκπληρωμένα, στο υπουργείο μου, πχ, δεν έχουμε ούτε μία υποχρέωση για τη β' αξιολόγηση. Άρα, δεν βλέπω τον λόγο να μην πάμε στο επόμενο βήμα».

Εξάλλου, ο κ. Σπίρτζης κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της παραμονής

στο ευρώ: «Είναι προφανές ότι η πολιτική μας είναι η παραμονή στο ευρώ. Αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ λύθηκε πριν από δύο χρόνια και με καθαρό τρόπο», είπε.

Ακόμη, ο κ. Σπίρτζης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «υπηρετεί ένα σχέδιο ίδιο με εκείνο του ΔΝΤ και των ακραίων κύκλων εκ των δανειστών». «Εμείς, έως την τελευταία λεπτομέρεια, ψάχνουμε να κερδίσουμε κάτι που θα κάνει ηπιότερη την προσαρμογή και την έξοδο από την κρίση το 2019», πρόσθεσε, «ενώ αυτοί έχουν ένα σχέδιο: τον νόμο της αγοράς».

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και επισήμανε: «Είναι άλμα για τις αστικές συγκοινωνίες, γιατί -πέρα από τη λαθρεπιβίβαση- τελειώνει και η κλοπή με τα πλαστά εισιτήρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα