Σωρεία τουρκικών παραβιάσεων


Σωρεία παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου μετά την χθεσινή... ανάπαυλα της Τουρκικής Αεροπορίας είχαμε σήμερα από σχηματισμούς μαχητικών, μεμονωμένα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η εικόνα σήμερα στο Αρχιπέλαγος είχε ούτε λίγο-ούτε πολύ... 40 παραβιάσεις και -ως "επιδόρπιο"- επτά παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ένα ζευγάρι οπλισμένων μαχητικών F-16 προέβη σε τρείς παραβιάσεις του FIR Αθηνών. Tις υπόλοιπες 34 ανέλαβαν δύο εκ των τριών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 που δοκίμασαν τις άμυνες και την υπομονή των ελληνικών δυνάμεων (17 παραβιάσεις έκαστο) ενώ τρείς πραγματοποίησε ένα τουρκικό ελικόπτερο. Το τρίτο CN-235 σύμφωνα με πληροφορίες πετούσε πλησίον της Ρόδου.

Τα τουρκικά F-16 αναχαιτίσθηκαν από δύο ελληνικά μαχητικά του ιδίου τύπου από την Λήμνο, με αποτέλεσμα η αναχαίτιση να καταλήξει στις 17:35 μμ σε εμπλοκή νοτίως της Χίου. Για την αναγνώριση/αναχαίτιση των CN-235 απογειώθηκε ένα ζευγάρι F-16 από την Σκύρο που ανέλαβε το ένα αεροσκάφος, ενώ με το έτερο CN-235 και το ελικόπτερο ασχολήθηκε ένα δεύτερο ζευγάρι F-16 που απογειώθηκε από την 110 ΠΜ στην Λάρισα.

Keywords
Τυχαία Θέματα