Σε "καραντίνα" Έλληνες επιβάτες και στα αεροδρόμια των Βρυξελλών


Σε αυστηρούς ελέγχους υποβάλλονται και σε κεντρικά αεροδρόμια στις Βρυξέλλες οι επιβάτες που ταξιδεύουν από την Ελλάδα, μετά τα αντίστοιχα περιστατικά που παρατηρήθηκαν στη Γερμανία, υπό τον φόβο εισόδου παράτυπων μεταναστών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το γεγονός καυτηρίασε ο ευρωβουλευτής της Γιώργος Κύρτσος μέσω ανάρτησής του στο Twitter, όπου κάνει

λόγο για συνέχιση του «ευρωπαϊκού διασυρμού» της χώρας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να ελέγξει «τα βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα».

Συνεχίζεται ο ευρωπαϊκός διασυρμός μας εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να ελέγξει τα βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα. Χθες είχαμε ελέγχους διαβατηρίων των επιβατών της Aegean και στις Βρυξέλλες, καρδιά της Ε.Ε.

— Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) December 5, 2017

Αλλά και η Σοφία Σακοράφα: «Κερδίζει σε αξιοπιστία η Ελλάδα. Μετά τη Γερμανία και το Βέλγιο αγνοεί τη Σένγκεν και μας ελέγχει στις πτήσεις. #Brussels_Airport #Schengen #Gr»

Κερδίζει σε αξιοπιστία η Ελλάδα. Μετά τη Γερμανία και το Βέλγιο αγνοεί τη Σένγκεν και μας ελέγχει στις πτήσεις. #Brussels_Airport #Schengen #Gr

— Σοφία Σακοράφα (@SofiaSakorafa) December 4, 2017

«Μετά τη γερμανική καραντίνα, τώρα και βελγική καραντίνα στους Έλληνες επιβάτες στα βελγικά αεροδρόμια. Καταγγέλλω τον παράνομο διαβατηριακό έλεγχο πριν λίγο, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στους επιβάτες της Aegean 622 Αθήνα-Βρυξέλλες. Καταθέτω κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν».

Μετά τη γερμανική καραντίνα, τώρα και βελγική καραντίνα στους Έλληνες επιβάτες στα βελγικά αεροδρόμια. Καταγγέλλω τον παράνομο διαβατηριακό έλεγχο πριν λίγο, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στους επιβάτες της Aegean 622 Αθήνα-Βρυξέλλες. Καταθέτω κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν.

Notis Marias (@Notis_Marias) December 4, 2017

Μάλιστα σε δηλώσεις του στην Καθημερινή ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Κάθε κράτος μέλος έχει τη δυνατότητα για δειγματοληπτικούς ελέγχους. Είναι κάτι νόμιμο. Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι αυτοί αυξάνονται σε επιβάτες προερχόμενους από την Ελλάδα και γίνονται εκτός από την Γερμανία και σε Βέλγιο και Γαλλία, αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Νοεμβρίου ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος κατέθεσε ερώτηση για το θέμα των ασυνήθιστων εξονυχιστικών ελέγχων στους οποίους υποβάλλονταν από τις 12 Νοεμβρίου οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα στα αεροδρόμια της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα