Σάμος: Η Λυδία Κονιόρδου στο Ευπαλίνειο Υδραγωγείο

12:45 3/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο επισκέφθηκαν η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου και ο βουλευτής Σάμου και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρης Σεβαστάκης.


Όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, αφορμή για την επίσκεψη υπήρξε η διοικητική παράδοση - παραλαβή του έργου «Αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του Ευπαλίνειου Υδραγωγείου στο Πυθαγόρειο Σάμου» από τον φορέα υλοποίησης, την διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων (ΔΑΑΜ), στον φορέα

διαχείρισης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας.

Η υπουργός συναντήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πυθαγορείου με εκπροσώπους της ΔΑΑΜ και της ΕΦΑ Σάμου - Ικαρίας και ενημερώθηκε για τις πρόσφατες εργασίες στο μνημείο, όπως και για τις δυνατότητες άρτιας διαχείρισης και λειτουργίας του. Μετά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Λυδία Κονιόρδου μετέβη στον χώρο του υδραγωγείου και διέσχισε το μήκους 1.036 μέτρων αμφίστομο όρυγμα. Μάλιστα, για να αποκτήσει μία πληρέστερη εικόνα του αρχαίου τεχνικού έργου, η υπουργός επισκέφθηκε τις πηγές, τον αγωγό και τη δεξαμενή του Ευπαλίνειου Υδραγωγείου, η ανάδειξη του οποίου θα προσελκύσει ροές πολιτιστικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο.

Η παραμονή της Λυδίας Κονιόρδου στην Σάμο έκλεισε με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Ηραίου. Την υπουργό Πολιτισμού και αθλητισμού συνόδευε τεχνικό κλιμάκιο του ΥΠΠΟΑ, που αποτελούσαν οι Δημοσθένης Σβολόπουλος, προϊστάμενος της ΔΑΑΜ, Αθανάσιος Κάλφας, προϊστάμενος τμήματος έργων της ΔΑΑΜ, Βασίλης Σούλης, αρχιτέκτονας της ΔΑΑΜ και Αλέξανδρος Λαγόπουλος, αρχιτέκτονας - συνεργάτης στο γραφείου υπουργού. Επίσης έδωσαν το παρόν ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου-Ικαρίας Παναγιώτης Χατζηδάκης, ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης και μέλη της ανάδοχου εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι από τον Απρίλιο το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο θα είναι έτοιμο να ανοίξει για το κοινό, κάτι που θα συμβάλλει καθοριστικά και στη δυναμική της νέας τουριστικής περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα