Ρωσία: Συνετρίβη αεροσκάφος με 71 επιβάτες - Έξω από τη Μόσχα (pics)


Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία - Συνετρίβη αεροσκάφος με 71 επιβάτες έξω από τη Μόσχα.

Όπως μεταδίδει το Sputnik πρόκειται για ένα An-148 στο οποίο επέβαιναν 71 άνθρωποι (65 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος), της Saratov Airlines, με προορισμό το Ορσκ.

Το στίγμα της πτήσης 6W703 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση στο σημείο της συντριβής. Το έργο των διασωστών ωστόσο δεν είναι εύκολο καθώς λόγω του χιονιού

δεν μπορούν τα οχήματα να προσεγγίσουν την περιοχή και τα μέλη των συνεργείων πρέπει να φτάσουν με τα πόδια.

Το αεροσκάφος, το οποίο ήταν επτά ετών, απογειώθηκε στις 13:22 ώρα Ελλάδος και πέντε λεπτά αργότερα άρχισε να χάνει ύψος. Για την ακρίβεια το αεροπλάνο ένα λεπτό πριν συντριβεί έκανε βουτιά από τα 6.200 πόδια στα 3.200 και το σήμα του χάθηκε 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

Το αεροσκάφος είχε ως προορισμό το Ορσκ, πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

«Επιβεβαιώνουμε τις πληροφορίες που ελήφθησαν από αυτόπτες μάρτυρες σχετικά με τη συντριβή στην περιοχή Ramenskiy, της περιφέρειας της Μόσχας», δηλώνει στο Sputnik ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

«Οι αναφορές σημειώνουν πως το αεροσκάφος κατέπεσε έξω από το χωριό Argunovo», δηλώνει πηγή από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης στο Interfax και προσθέτει: «Δεν υπάρχει ελπίδα για το πλήρωμα και τους επιβάτες». Πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη στο σημείο δεν έχουν φτάσει συνεργεία διάσωσης.

Σύμφωνα με το Sputnik ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για εγκληματική ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα