Ρένα Δούρου: Στόχος μας είναι να βάλουμε στέρεες βάσεις έτσι ώστε να γυρίσει ο τόπος σελίδα


''Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης στη βάση ενός νέου επιχειρείν, που να είναι υπόθεση όλων'', τονίζει σε συνέντευξή της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο ''Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ'', υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι : ''Στόχος μας είναι να βάλουμε στέρεες βάσεις έτσι ώστε να γυρίσει ο τόπος σελίδα, να μην κάνουμε ξανά τα λάθη του παρελθόντος, να ξεπεράσουμε χρόνιες παθογένειες και δομικές δυσλειτουργίες''.

Η συνέντευξη δόθηκε στο περιθώριο της διεθνούς Ημερίδας που διοργάνωσε

πρόσφατα η Περιφέρεια Αττικής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό / μεταναστευτικό φαινόμενο και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Περιφερειάρχης αναφερόμενη στην ημερίδα, τόνισε ότι ήταν ''ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας σχετικών πρωτοβουλιών'' και το ''μήνυμα ήταν σαφές - χρειάζεται άμεσα μια νέα, ευρωπαϊκή συνεκτική μεταναστευτική πολιτική και πολιτική ασύλου''.

Αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά τη θητεία της στην Περιφέρεια, η κα Δούρου αναφέρεται στα ''σωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος - τη γραφειοκρατία, τα φαινόμενα διαφθοράς και αναποτελεσματικότητας''. Σημειώνει επίσης ότι ''σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε τα ίδια λάθη ή να αδιαφορήσουμε''.

''Δίνουμε διμέτωπο αγώνα να αλλάξουμε το πρότυπο άσκησης διοίκησης» και «να συμβάλλουμε σε ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης», παρατηρεί. Για το λόγο αυτό, συνεχίζει η ίδια «απαιτείται μεγάλη προσπάθεια, νομοθετικές παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες που ενίοτε υπερβαίνουν το νομοθετικό πλαίσιο του Καλλικράτη''.

''Αιτία που καθιστά επείγουσα τη ριζική μεταρρύθμιση του Καλλικρατικού πλαισίου, ενόψει μάλιστα και της συνταγματικής αναθεώρησης''.

Τέλος αναφερόμενη στη διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης της Περιφέρειας Αττικής για το έργο που υλοποιεί, η κα Δούρου παρατηρεί ότι ''στόχος μας να παρουσιάσουμε χωρίς διαμεσολαβητές όσα πραγματοποιούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, για την προστασία του περιβάλλοντος, και για σημαντικά έργα υποδομών (αντιπλημμυρικά, διαχείριση απορριμμάτων, κ.α.). ''Παράγοντες αλλαγής της ζωής των πολιτών'', που όμως ''επειδή δεν διαθέτουν στοιχεία εντυπωσιασμού περνούν στα ''ψιλά'' ή διαστρεβλώνονται από τους γνωστούς μηχανισμούς παραπληροφόρησης και τα fake news'' τονίζει η Περιφερειάρχης Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το φιλόδοξο σχέδιο για τη μεταμόρφωση των Τρικάλων

Die Welt: Το μυστήριο των μεγάλων διαμαντιών

Keywords
Τυχαία Θέματα