Μυημένος στο Ισλάμ από το 1990 ο Τζαμαϊκανής καταγωγής 42χρονος δράστης - 4 νεκροί, 20 τραυματίες


Ο αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τον 42 χρονος Τζαμαϊκανό, βρετανικής υπηκοότητας, Abu Izzadeen, έπεσε νεκρός και αμέσως μετά ο δράστης, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς από άλλους αστυνομικούς της φρουράς του Κοινοβουλίου. Δύο άνθρωποι παρασύρθυκαν από το αυτοκίνητο στη γέφυρα Oυέμστερ και μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και παιδιά. Συγκεκριμένα, Γάλλοι μαθητές

Ραγδαίες οι εξελίξεις από την συνεχή ροή ειδήσεων που προκύπτουν από το σκηνικό τρόμου στο Λονδίνο, με τον αριθμό των νεκρών να

ανεβαίνει σε τέσσερις και των τραυματιών σε 20. Ήταν οι άνθρωποι που χτυπήθηκαν από το αυτοκίνητο που διέγραψε ξέφρενη πορεία σε κεντρική γέφυρα της πόλης, ανεβαίνοντας στο πεζοδρόμιο και σκορπίζοντας τον πανικό και τον θάνατο.

Αμέσως μετά το περιστατικό, φυγαδεύτηκε και η Βρετανίδα πρωθυπουργός, συνοδευόμενη από 10μελή ομάδα, πάνοπλων αστυνομικών.

Ο Izzadeen -σύμφωνα με την Wikipedia- ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990, ενώ επισκέφθηκε το Πακιστάν για μια σειρά διαλέξεων πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο Izzardeen είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2005 «αξιέπαινες», ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας. Είχε συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα