Ψηφίζει το κάστανο;


Ο Ντάνος φιλούσε τα κομποσκοίνια του τουλάχιστον 3 φορές ανά νανοδευτερόλεπτο πριν από κάθε αγώνισμα. Και έκανε το σταυρό του πιο πολλές φορές από όσες ανέπνεε, μετά από κάθε άθλημα. Όχι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά για το ευγενές ριάλιτι του Survivor.

Και δικαιώθηκε, αφού κέρδισε τον κότινο ελιάς..εεε ... συγγνώμη τα 100 χιλιάρικα και μπάζες με διαφημίσεις για τον επόμενο χρόνο.

Ο σπλαχνικός Θεός, λυπήθηκε το παλικάρι.

Η αρχιλοχίας Πλεξίδα ήταν η μοναδική επιζήσασα από την πτώση του ελικοπτέρου Χίουι τον περασμένο Απρίλιο στα Τρίκαλα. Οι άλλοι τρεις επιβαίνοντες σκοτώθηκαν.

Μήνες μετά το ατύχημα η αρχιλοχίας δήλωσε επί λέξει ότι την έσωσε η Παναγία αυτοπροσώπως. Κατέβηκε, την άρπαξε και την τράβηξε μαζί με το κάθισμα. Και μάλιστα είχε και γυρισμένη την πλάτη της για να μην τη γνωρίσει.

Γάτα η Παναγία. Σου λέει να κάνω το καλό, να τρέξω αλλά μην παίρνει και θάρρητα γιατί αύριο η Πλεξίδα μπορεί να μου ζητήσει καμιά άλλη χάρη, π.χ. να πάει στο Survivor 2 ή να δει τον Σάκηηηηη στο Xfactor.

Τώρα βέβαια προκύπτει το ερώτημα γιατί η Παναγία δεν φρόντισε να σώσει και τους υπολοίπους, αλλά μάλλον θα ήταν αμαρτωλοί. Εκείνη ξέρει καλύτερα. Και η αρχιλοχίας φυσικά που πιάσανε και παρτίδες. Γνήσια χριστιανική ψυχή η επιζήσασα.

Και το κερασάκι - ή μάλλον το κάστανο - στην τούρτα το έβαλαν οι εκατοντάδες πιστοί που συνέρεευσαν στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο για να προσκυνήσουν ένα κάστανο. Όχι οποιοδήποτε κάστανο όμως.

Το είχε βράσει ο ίδιος ο γέροντας Παΐσιος με τα χεράκια του. Ο γέροντας έγινε Άγιος πριν λίγα χρόνια, αλλά το κάστανο-κάστανο. Εδώ και 27 χρόνια παραμένει φρεσκότατο. Τώρα θα μου πεις γιατί ο Παΐσιος έβρασε κάστανο και δεν το έφαγε. Γιατί το έκανε δώρο σε κάτι φοιτητές. Ε, ο ένας εξ αυτών το κράτησε, έγινε παπάς και το έφερε στην εκκλησία για να το προσκυνήσουν.

Το κακό δεν είναι ότι πήγαν να προσκυνήσουν το κάστανο του Παΐσιου, ότι ένιωσαν δέος κάποιοι με την δήλωση που έκανε η Αρχιλοχίας, ότι εκστασιάστηκαν με τα κομποσκοίνια του Ντάνου.


Το κακό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν να ψηφίσουν. "Την Κυριακή στις κάλτσες" που έλεγε και ο αείμνηστος (πολιτικά φυσικά) Γιώργος Παπανδρέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα