Προοδευτική - Ιωνικός 1-0 στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής


Προοδευτική - Ιωνικός: «Ποτέ διπλό μεσ' τον Κορυδαλλό», φώναζαν σε όλο το ματς οι φίλοι της Προοδευτικής. Έτσι είναι! Ο Ιωνικός, για ακόμα μια φορά έφυγε με κάτω το κεφάλι από την έδρα της «Προο», παραμένοντας χωρίς διπλό στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Οι γηπεδούχοι, με μια γκολάρα του Κανελλόπουλου, πήραν το ντέρμπι με 1-0 και μπήκαν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Πιο δυνατά οι γηπεδούχοι

Η Προοδευτική με τον κόσμο της να την... σπρώχνει από το πρώτο λεπτό, μπήκε στο παιχνίδι πιο δυνατά και με σκοπό να απειλήσει τον Ιωνικό από τα πρώτα λεπτά.

Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους με αποτέλεσμα η ομάδα του Λουκά Καραδήμου να ψάχνει τις φάσεις με βαθιές μπαλιές.

Σε μία εξ αυτών, είχαμε και την μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους για την «Προο». Ο Καλαϊτζίδης έκανε την βαθιά μπαλιά, η μπάλα έφτασε στον Ζίζηλα ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Κουρεπίνη, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ του αρχηγού των γηπεδούχων. Κάπως έτσι έμεινε το 0-0, με τον Ιωνικό στο πρώτο μέρος να απειλεί μόνο με στημένες φάσεις, με τις δύο κεφαλιές των Ρόβα και Πατσατζόγλου να φεύγουν άουτ.

Χαμός στην επανάληψη!

Καμία σχέση με το πρώτο μέρος δεν είχε η επανάληψη! Η Προοδευτική μπήκε ακόμα πιο παθιασμένα στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε πως θα πάρει αυτό που θέλει. Έτσι κι έγινε. Στην πρώτη φάση του δεύτερου μέρους, σέντρα από τα δεξιά κι ο Κανελλόπουλός πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι για το 1-0.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι άναψε. Ο Ιωνικός ήθελε πλέον να βγει μπροστά και να φτάσει στην ισοφάριση. Όμως, στο 56' ο Χριστόγλου είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές. Παρ' όλα αυτά, ο Ιωνίκος είχε την δική του στιγμή στο 70'. Ο Παπανικόλας έκανε πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρόβας, με τον Μπαντίκο για ακόμα μια φορά σε ντέρμπι (το είχε κάνει και πέρσι στη Νεάπολη) να σώζει!

Αυτό ήταν. Η Προοδευτική είχε πάρει το μεγάλο τρίποντο! Στα λεπτά που απέμεναν ο Ιωνικός έδειχνε πως ήθελε, αλλά δεν είχε τον τρόπο. Έτσι, η «Προο» διαχειρίστηκε σωστά το 1-0 και έφτασε στην πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον μισητό αντίπαλο!

Οι συνθέσεις:

Προοδευτικής (Λουκάς Καραδήμος): Μπαντίκος, Πολιανίδης (87' Πέππας), Καλαϊτζίδης, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Μάρης, Κόντε (46' Βλάχος), Μπέλερης (73' Ζαχαράτος), Κουρουικίδης, Ντάλλας (64' Δικαιόπουλος), Καννελόπουλος.

Ιωνικός (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης): Κουρεπίνης, Χριστόγλου, Δημακάκος (88' Σικαλιάς), Παντελίδης (66' Καλτσάς), Κορνέζος, Κωστούλας, Πουλάκης (80' Μανωλιάς), Πλακάς, Ρόβας, Νικολέτος (62' Φιλιμέγκας), Πατσατζόγλου.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα