Πώς θα γίνεται η εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ για όσους δίνουν επαναληπτικές τον Σεπτέμβριο


Τροπολογία του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις για όσους μαθητές δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν στις τακτικές για λόγους σοβαρού προβλήματος υγείας – σωματικής ή ψυχικής. Η τροπολογία κατατέθηκε πριν από λίγο τελικά στη Βουλή παρότι ο κος Γαβρόγλου την είχε προαναγγείλει για

αύριο.

Η τροπολογία προβλέπει την υλοποίηση των επαναληπτικών εξετάσεων το Σεπτέμβριο για όσους μαθητές απόσχουν από τις τακτικές λόγω:

- ασθενείας
- σοβαρού ατυχήματος
- ή ψυχικής οδύνης
και για το σύνολο των μαθημάτων τα οποία έχουν δηλώσει οι μαθητές κι όχι μόνο σε εκείνα που μπορεί να χάσουν οι μαθητές.

Σημειώνεται ότι με την αλλαγή του συστήματος, οι επαναληπτικές εξετάσεις αφορούν πλέον και στα ειδικά μαθήματα, τα οποία μέχρι σήμερα αποκλείονταν, αφού οι επαναληπτικές αφορούσαν μόνο στα μαθήματα που συνδέονταν με το απολυτήριο Λυκείου.

Νωρίτερα, επιχειρηματολογώντας για την επιλογή του και απαντώντας στις επικρίσεις του ερωτώντα βουλευτή, Ανδρέα Λοβέρδου, γιατί δεν γίνονται οι επαναληπτικές τον Ιούλιο, ο κος Γαβρόγλου, υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί στους μαθητές που θα χάσουν τις εξετάσεις ο απαραίτητος χρόνος για να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους.

«Μπορεί εκτός από ένα πρόβλημα υγείας να έχουν πάθει και ψυχολογικό σοκ από το θάνατο δικών τους ανθρώπων για παράδειγμα. Είναι δυνατόν να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δώσουν εξετάσεις τον Ιούλιο;; Άρα το πολιτικά ορθό και κοινωνικά, παιδαγωγικά και ψυχολογικά σωστό, όπως μας έχουν πει όλοι οι ειδικοί είναι να εξεταστούν το Σεπτέμβριο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι μαθητές που δεν θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές λόγω σοβαρού κωλύματος, θα εξεταστούν - για λόγους ισονομίας και συνταγματικότητας - στο σύνολο των προβλεπόμενων μαθημάτων κι όχι μόνο σε εκείνα που έλειπαν, ενώ τόνισε ότι η διαπίστωση για τα νοσήματα θα γίνει κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις προς αποφυγή εκμετάλλευσης του μέτρου.

Νωρίτερα δριμεία κριτική στον Υπουργό είχε ασκήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις κινητοποιήσεις προσωπικά στον ίδιο, καθώς όπως σχολίασε με τις δηλώσεις του προκάλεσε έντονη ανησυχία σε μαθητές και γονείς. «Κάνετε τόσες πολλές δηλώσεις που δεν μπορεί να τις καταναλώσει η ελληνική κοινωνία», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα