Πολιτικοί και κόμματα καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ


Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Μάντσεστερ Αρένα, μετά το τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 22 ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη 59.

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε:

Απόλυτη καταδίκη της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Βρετανικό λαό και τη στήριξη μας στους συγγενείς των θυμάτων. Είμαστε στο πλευρό σας».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Βρετανικό λαό και τη στήριξη μας στους συγγενείς των θυμάτων. Είμαστε στο πλευρό σας. 2/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 23, 2017

Απόλυτη καταδίκη της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ. 1/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 23, 2017

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το αιματηρό περιστατικό: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας, μαζί τους. Αποτροπιασμός και αγανάκτηση».

19νεκροί & 50τραυματίες ως τώρα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ.Οι σκέψεις &οι προσευχές μας μαζί τους. Αποτροπιασμός &αγανάκτηση

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) May 23, 2017

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο Twitter: «22 έφηβοι καταδικάστηκαν σε θάνατο από έναν παράφρονα ενώ χαίρονταν μια συναυλία. Ο φανατισμός αφήνει πίσω του μόνο θύματα».

22 έφηβοι καταδικάστηκαν σε θάνατο από έναν παράφρονα ενώ χαίρονταν μια συναυλία. Ο φανατισμός αφήνει πίσω του μόνο θύματα #ManchesterArena

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) May 23, 2017

«Η σκέψη μας είναι στα παιδιά που χάθηκαν και στις οικογένειές τους. Αμοιβαίος σεβασμός και ελευθερία η απάντηση των λαών της Ευρώπης απέναντι στο μίσος και τον φόβο», έγραψε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Αμοιβαίος σεβασμός και ελευθερία η απάντηση των λαών της Ευρώπης απέναντι στο μίσος και τον φόβο #Manchester (2/2)

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) May 23, 2017

Η σκέψη μας είναι στα παιδιά που χάθηκαν και στις οικογένειές τους #Manchester (1/2)

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) May 23, 2017

«Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ είναι μία ακόμη τραγική απόδειξη της σοβαρότητας της απειλής που σκιάζει την ευρωπαϊκή ήπειρο. Δεν αρκούν πλέον οι αυτονόητες καταδικαστικές δηλώσεις. Μας πολεμούν!», τόνισε σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Κοτζιάς: Να εκφράσω τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στις οικογένειες των θυμάτων

Την λύπη του εξέφρασε με δήλωσή του, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τη φρικτή και απάνθρωπη, όπως τη χαρακτήρισε, τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, εισερχόμενος στην αίθουσα των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που διεξάγεται στη Ρόδο.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη τη δική μου αλλά και των συναδέλφων μου υπουργών που είμαστε εδώ στη Ρόδο για τη φρικτή και απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Να εκφράσω, άλλη μια φορά, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στις οικογένειες των θυμάτων στον βρετανικό λαό και στη βρετανική κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς πριν από την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν της απώλειας νέων παιδιών από την τυφλή τρομοκρατία, εξέφρασε την αλληλεγύη όλων προς τον βρετανικό λαό και την βρετανική κυβέρνηση και τόνισε ότι γνώμονας όλων των πολιτικών και όλων των ενεργειών πρέπει να είναι η προστασία της αθρώπινης ζωής. Κατόπιν εισήγησής του τηρήθηκε ενός λεπτου σιγή από τους συμμετέχοντες υπουργούς και υψηλούς αξιωματούχους.

Αποτροπιασμό για την τρομοκρατική επίθεση και λύπη για τα θύματα στο Μάντσεστερ εξέφρασε ο Κικίλιας

Τη λύπη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ εξέφρασε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κικίλιας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως το κόμμα εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το τρομοκρατικό χτύπημα αλλά και τη βαθιά του λύπη για τα θύματα της επίθεσης.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε παράλληλα την αγωνία του για το πού οδεύουμε και ως Ευρώπη τονίζοντας πως «δυστυχώς είναι ένας άλλος κόσμος πλέον κι οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες, στις οποίες πρέπει να δώσουμε απαντήσεις».

Όπως είπε, τόσο στο ευρωπαϊκό πεδίο όσο και στο εσωτερικό και στα θέματα ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος επισημαίνοντας πως «ο νόμος και η τάξη, δηλαδή η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, η αίσθηση ότι μπορώ να πάω το παιδί μου, στην παιδική χαρά, στο βρεφονηπιακό σταθμό, και να κυκλοφορήσω ελεύθερος, στο κέντρο της πόλης, θα πρέπει να είναι δεδομένο όχι, ζητούμενο σε μια Δημοκρατία. Είναι δέσμευσή μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση και από το υπουργείο Εξωτερικών

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε, χθες βράδυ, σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στο βρετανικό λαό και στην Κυβέρνησή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΥΡΙΖΑ: Καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη η απομόνωση των δυνάμεων που τρέφονται από το μίσος και τον φόβο

Την αλληλεγγύη του στον βρετανικό λαό εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων. Στην ανακοίνωσή του, επίσης, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ζητά την απομόνωση των δυνάμεων που τρέφονται από το μίσος και τον φόβο.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τη φρίκη και τη βαρβαρότητα της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, με θύματα παιδιά και εφήβους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον βρετανικό λαό και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες για τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, η περιφρούρηση της Δημοκρατίας και η απομόνωση των δυνάμεων που τρέφονται από το μίσος και τον φόβο, είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βούτσης: Ο ελληνικός λαός αποδοκιμάζει τις πράξεις βίας

«Ο ελληνικός λαός, προσηλωμένος στην ιδέα της ειρήνης, αποδοκιμάζει πράξεις βίας που τείνουν να υποσκάψουν τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων της Μ. Βρετανίας, Τζον Μπίρκοου για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.

«Επιθυμώ να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια τόσον εμού όσον και των μελών της Βουλής των Ελλήνων για την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση που έπληξε το Μάντσεστερ με δεκάδες θύματα. Ο ελληνικός λαός, προσηλωμένος στην ιδέα της ειρήνης, αποδοκιμάζει πράξεις βίας που τείνουν να υποσκάψουν τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος», αναφέρει ο Νίκος Βούτσης στην επιστολή του και δηλώνει ότι «η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας στις οικογένειες των θυμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα